Nije otišao kad je hteo, nego kad mu je suđeno: Šta je obeležilo karijeru otpisanog kapitena Zvezde Milana Borjana 1Foto: Starsport

Kapiten Crvene zvezde Milan Borjan posle šest sezona nije više poželjan u klubu.

Novi trener Barak Bahar poručio je golmanu u telefonskom razgovoru da neće računati na njega u narednoj sezoni, iako je u pitanju čuvar mreže koji je crveno-belima doneo devet trofeja (šest titula prvaka Srbije i tri nacionalna kupa).

Do rastanka sa Zvezdom u slučaju Borjana nije došlo onda kada je on to poželeo, nego kada mu je izgleda bilo suđeno.

Pre samo dve godine, posle sukoba sa trenerom Dejanom Stankovićem obavestio je javnost da neće doći na zimske pripreme i da planira da karijeru nastavi na „nekoj od egzotičnih destinacija“. Sukob je uspeo da izgledi generalni direktor kluba Zvezdan Terzić koji je golmanu garantovao da će i dalje na „Rajku Mitiću“ imati status koji zaslužuje.

Ovaj put direktor se nije udostojio da mu lično saopšti lošu vest već je to prepustio novom treneru koji je odabrao nekonvecionalan način. Valjda je lakše ljudima saopštiti preko telefona ono što ne smeš da im kažeš u lice.

Rođen je 1987. godine u Kninu. Posle proterivanja Srba iz tadašnje Kninske krajine (1995) porodica se seli u Beograd, a potom 2000. godine i u Kanadu (za čiju je reprezentaciju zabeležio preko 70 nastupa). Profesionalnu golmansku karijeru započinje u Radu. Posle odiseje u Turskoj (Sivaspor), Rumuniji (Vasluj) i Bugarskoj (Ludogorec) vraća se u Srbiju gde brani za Radnički Niš.

Posle još jednog kratkog izleta u inostranstvo postaje golman Crvene zvezde 2017. godine. Njegov dolazak na „Rajka Mitića“ izaziva komešanje među navijačima pošto je samo dve godine izjavio da mu je draži večiti rival.

„Uvek je kod mene postojala želja da igram u Partizanu, još od dečačkih dana kada sam gledao Ivicu Kralja, koji je moj uzor. Iskren da budem voleo bih da jednog dana igram u Partizanu“, rekao je tada Borjan za portal Mondo, ali je kasnije tvrdio da mu tu izjavu poturaju iz crno-belog tabora.

Oženjen je Snežanom Filipovićem, bivšom direktorkom marketinga FK Partizan, sa kojom ima sina Filipa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari