Terzić: Ne mešati sport i politiku 1

Srbija se kategorički protivi bojkotu Svetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji, izjavio je ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić, prenosi Sputnjik.

Terzić je naglasio da Srbija ne namerava da „osvaja poene“ na račun Rusije, uprkos tome što je glavni spoljnopolitički cilj zemlje ulazak u Evropsku uniju, a takođe se ne slaže ni sa mešanjem sporta i politike.

Ne treba mešati politiku u sport, kao što to neki pokušavaju da urade poslednjih godina. Predstavnici Srbije će obavezno doći na otvaranje Šampionata“, rekao je on za ruski list „Izvestija“.

Terzić je naglasio da Srbija uopšte ne razmatra pitanje bojkota Svetskog prvenstva, koje će ovog leta biti održano u Rusiji, i to iz dva razloga.

Kao prvo, Rusiju i Srbiju povezuje gotovo dvestogodišnja istorija bilateralnih, prijateljskih i bratskih odnosa. Drugo, za Srbiju je velika čast da učestvuje na takvom turniru kakvo je Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji“, rekao je Terzić.

Kako je naglasio, srpska reprezentacija će igrati u Samari, Kalinjingradu i u Moskvi, a glavna utakmica za Srbiju je ona protiv Brazila, koja će biti odigrana u glavnom gradu Rusije.

Terzić je najavio i da će povodom Svetskog prvenstva u fudbalu ovog leta srpski zvaničnici posetiti Rusiju, ali nije mogao da precizira imena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari