Terzić: Nema odrađivanja posla 1Ilustracija Foto: BETA/FIVB/DS)

Odbojkašice Srbije rezultatski dobro guraju u prvoj fazi Evropskog prvenstva u Turskoj.

Izabranice Zorana Terzića rutinski su savladale Finkinje, međutim već protiv Bugarske i Francuske bilo je evidentno da dosta toga ne funkcioniše na najbolji način, pogotovo prijem servisa.

Na mestu drugog primača, uz Brankicu Mihajlović, selektor je na poslednje dve utakmice izrotirao sve igračice koje je poveo: Blagojević, Milenković, Buša, Lazović, evidentno nezadovoljan načinom i procentima uspešnosti prijema servisa. Na sreću po odbojkašice Srbije, današnji rival u vidu koleginica iz Grčke (16.00) takođe ne spada u sam vrh evropske odbojke, tako da nedovoljno dobra forma ne bi trebalo da bude rezultatski naplaćena.

Mučile su se naše odbojkašice i protiv Francuske. Selektoru je posebno bilo važno da se uveri u sposobnost druge postave, koju je poslao nakon vođstva od 2:0 u setovima.

Da stvar bude složenija, i rival je u poslednja dva seta nastupio sa postavom, koja bi se mogla nazvati juniorskom, jer osim tehničara, sve ostale igračice imale su do 20 godina. Loš prijem servisa, uglavnom slabo dizanje Mirkovićeve i jako loši procenti uspešnosti u kontrama preko korektorke Bjelice veoma su oneraspoložili dokazanog stručnjaka na klupi Srbije.

– Definitivno je da imamo problema, to je vrlo vidljivo. Prvi i osnovni je taj da kada se uporede ekipe, mi i protivnik, primetno je da protiv nas igraju sa mnogo energije, entuzijazma i motiva, a mi onako, kao da odrađujemo posao i čekamo važnije utakmice. Svi koji se bave sportom znaju da je to opasno i to ne vodi u dobro. Nadam se da će od sledeće utakmice igrati onako kako su nas navikle i kako od njih svih očekuju, a to je da sa maksimalnim motivom i energijom ulaze u svaki meč, bez obzira na to koje je sa druge strane mreže – nezadovoljan je selektor Terzić i samim pristupom svojih izabranica.

Bianka Buša nekako se utopila u samo sivilo, naročito protiv Francuskinja u poslednja dva seta. Nesigurna na prijemu, takođe je bila skromna u napadima iz četvorke. Nije bilo onih njenih skraćenih dijagonala ili smečeva po vrhovima prstiju. Prečesto je oscilirala i nekako poljuljanog samopouzdanja dočekaće današnji susret sa Grkinjama.

– Bilo je jako teško. Odbojkašice Francuske parirale su nam u svim elementima. Pogotovo su bile dobre u igri u polju. Vadile su neke neverovatne lopte, servirale na izuzetnom nivou. Dobra je stvar što smo i u datim okolnostima uspele da preuzmemo stvar u svoje ruke i na kraju dobile. Drago mi je što su devojke iz druge postave dobile priliku i tako odmorile one iz startne. Grkinje nisu u rangu naših kvaliteta, ali ih ne smemo potceniti – naznačila je Buša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari