Terzić: Zaslužujemo evropsko proleće 1Zvezdan Terzić Foto: STARSPORT

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub zaslužuje proleće u Evropi i istakao da veruje u četvrtu titulu šampiona zaredom.

„Naš klub je podigao lestvicu očekivanja, više se ne zadovoljavamo činjenicom da smo šampioni Srbije, to se na neki način već i podrazumeva i to ne zadovoljava apetite naših navijača.

U ovom trenutku imamo devet bodova prednosti i ja mogu da obećam, ne i da tvrdim, da ćemo biti šampioni i četvrtu sezonu zaredom“, rekao je Terzić za Zvezda TV.

„Međutim, apetiti rastu, naš narod nije zadovoljan samo igranjem u grupnoj fazi, već od nas očekuje i proleće u Evropi. Mislim da imamo jedan kvalitetan tim, skup fenomenalnih individualaca i mislim da, kao prvi čovek kluba, verujem da nam pripada proleće u Evropi“, istakao je on.

On je naveo da je, razgovarajući sa Draganom Džajićem, stekao utisak da Zvezda 20-25 godina nije imala „ovakav tim i skup ovako dobrih pojedinaca“.

„Ne želim da stavljam nikakav pritisak ni igračima, ni treneru, ni sebi samom nekim obećanjima, ali verujem da Zvezdu može mnogo toga da uradi. Naravno, moramo pobedjivati, u Zvezdi nema minulog rada… Kada smo krenuli u ovo takmičenje zacrtali smo cilj da dočekamo proleće u Evropi, a to i zaslužujemo“, rekao je Terzić.

On je naveo da se Zvezda vratila na mapu Evrope i dodao da se nada da će zadržati kontinuitet u tome, jer sada je „mnogo lakše u odnosu na pre četiri godine“.

„Pre svega zato što smo dobrim rezultatima dobili veliki koeficijent. Na rang listi UEFA smo tako dobro pozicionirani, na osnovu dobrih rezultata iz prethodnih sezona, da smo sada smo u povlašćenom položaju skroz do plej-ofa. S obzirom na to da se uvek dese neka iznenadjenja, da neki favoriti uvek ispadnu, nadam se da ćemo biti u povlašćenom položaju i u plej-ofu naredne sezone“, rekao je Terzić.

Terzić je naveo da je pandemija korona virusa sve poremetila i da ne postoji klub na svetu koji nije osetio probleme zbog toga, tako i Crvena zvezda.

„Smanjeni su troškovi i rashodi svih klubova, smanjeni su transferi. Nažalost, Crvena zvezda osnovni problem ima u oblasti finansija zato što mi nemamo prihod od TV prava. Gotovo svi evropski klubovi preko 50 odsto svog budžeta popunjavaju prodajom televizijskih prava, nažalost mi imamo samo jedan posto. To je jedan problem koji ne znam kako možemo da rešimo, a ti ugovori o TV pravima zbog ove pandemije nisu padali, mogu samo da rastu“, rekao je on.

„Trudimo se da smanjivanjem troškovima i raznim drugim setovima finansijskih i ekonomskih mera što bezbolnije prevazidjemo ovu krizu koja nas je zadesila i nadam se da ćemo u tome uspeti. Očekujem da će se i pandemija zaustaviti negde na proleće kada počnu redovne vakcinacije, medjutim šta je tu je. Problemi postoje da bi se rešavali“, dodao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari