Teška borba za baraž 1Foto: Starsport

Četrnaest utakmica pre spuštanja „zavese“ na kvalifikacije u Grupi 5 jasno je da fudbalska reprezentacija Srbije ne može do prvog mesta i direktnog plasmana na prvenstvo Evrope za igrače do 21. godine.

Kako nisu dobili biti ili ne biti meč za povratak u red za vrh tabele, „orlići“ su novim porazom od vodeće Rusiji osudili sebe na borbu za drugu poziciju, a da bi preko baraža došli do turnira u Sloveniji i Mađarskoj 2021. potrebno je da se „poklope zvezde“ sledeće godine.

– Primili smo golove u psihološki teškim trenucima. Pokušali smo do kraja utakmice da dođemo do tog jednog gola koji bi, verujem, promenio situaciju na terenu, ali nažalost u tome nismo uspeli iako smo imali izglednih situacija, od stative do par zicera. Ne bih ulazio u neke dublje stvari, da li su postojale dve ili tri „ruke“ u šesnaestercu Rusije, jer to su stvari na koje ne možemo da utičemo. Moramo da prihvatimo poraz kao sastavni deo neke naše priče. Sigurno da nije sve u ovoj grupi završeno, i pre ovog meča se videlo da je bilo iznenađenja, pa nam ostaje da se maksimalno pripremimo za nastavak kvalifikacija. I pokušamo da se izborimo za plasman na Prvenstvo Evrope – rezimira i prognozira selektor Ilije Stolica, sa dva trijumfa i dva izgubljena susreta od preuzimanja ekipe od smenjenog Nenada Milovanovića.

I Luka Adžić žali za olako prokockanom šansom da se u direktnom „sudaru“ sa vršnjacima iz najveće zemlje sveta značajno poprave šanse za konačan uspeh u  trci za kontinentalni šampionat.

– Jako nam je teško, jer nismo imali dan kakav smo želeli. Dali smo sve od sebe i, iako je bilo teško stvoriti višak po bokovima i kroz sredinu, stvorili neke šanse protiv disciplinovanih Rusa, ali su ostale neiskorišćene. Nismo pokazali naš kvalitet, ne treba tražiti alibije, međutim sudija je mogao da pokaže dva penala za nas. Pa opet, to je fudbal. Hoćemo i moramo dalje – objašnjava i uverava vezista našeg nacionalnog tima i belgijskog Anderlehta.

Mada je i njemu jasno koliko će biti komplikovano, možda i nemoguće, preteći Poljake i Bugare, na kraju balade. U isto vreme, olakšavajuća okolnost je to što su ostali revanši s oba bolje plasirana pretendenta na doigravanje. Plus dueli sa nejakim Letonijom i Estonijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari