Đuričić: Teško nam je dati dva gola 1Foto: Starsport

Fudbalska Srbija je dobila novog (starog) šampiona Crvenu zvezdu, a do kraja sezone 2018/2019. ostalo je još da ona, njegov branilac Partizan ili Radnički iz Niša uzmu Kup trofej, jer su posle beogradskog poraza od crveno-belih (4:1) šanse Mladosti da u Lučanima izbace već viđenog finalistu u domenu naučne fantastike.

Zato je sva medijska pažnja usmerena na revanš meč na „Čairu“, gde tim iz Humske želi da prebrinut izlazak u Evropu začini približavanjem 16. osvajanju najmasovnijeg domaćeg takmičenja, domaćin juri gol minusa iz prvih sat i po borbe (1:0).

– Ostvarili smo primarni cilj plasmanom u kvalifikacije za Ligu Evrope. Naravno, u Partizanu su zahtevi uvek veći, zato očekujemo da u kvalitetnoj utakmici u Nišu zauzmemo pobednički stav, odemo u finale i pokušamo da osvojimo pehar i ove godine – poručio je pomoćni trener Milan Đuričić u ime šefa struke Save Miloševića, odsutnog zbog učestvovanja u radu Skupštine Fudbalskog saveza Srbije, s čije je potpredsedničke funkcije došao na mesto Zorana Mirkovića.

Prednost stečena golom Rikarda Gomeša nije naročita, naprotiv, ali nekadašnji strateg niškog kluba misli da je dovoljan temeljac željenog uspeha u drugih 90 minuta sa izabranicima Nenada Lalatovića, iako su ovi samo tri dana posle kiksa u polufinalu dobili istog rivala u prvenstvu (3:1), a statistika kaže da „parni valjak“ već dve godine ne može do slavlja u gradu na Nišavi.

– Teško je očekivati da nas pobede sa dva gola, ali ništa nije sigurno. Nije lako, ali šta je u životu lako? Izlazimo na meč da se plasiramo u finale – jasan je Đuričić, mada ima respekt za rivala.

– Nišlije su napravile ozbiljan rezultat, to poštujemo. Imaju iskusan tim, što je kvalitet za našu ligu, ali meč će zavisiti od toga kako mi uđemo u njega. Time ne želim nikog da potcenim, jer sam bio i trener Radničkog i znam da je u fudbalu sve moguće, ali teško će moći s nama ako budemo pravi – tvrdi on, bez želje da se unapred žali na loš teren.

– U Nišu nije kao u Beogradu, ali moramo da se prilagodimo uslovima. Ko hoće da pobeđuje ne gleda mnogo na takve stvari – a Đuričić neće da se bavi ni glasinama kako će sudija Lazar Lukić i njegovi saradnici „pogurati“ finale Nišlija.

– Mi se ne bavimo sudijama, niti nas one uopšte interesuju. Neka oni rade svoj posao, mi ćemo svoj, pa ćemo videti gde smo – samouvereno je zaključio pomoćni trener u Partizanu, u čijim redovima neće biti povređenog napadača Nemanje Nikolića.

Crveno-bela formalnost

U kakvom god sastavu da je trener Vladan Milojević danas (17.30) pošalje na teren Mladosti za očekivati je da ekipa Crvene zvezde završi posao u Lučanima, tj. na krilima +3 sa svog terena (4:1), dođe na jedan korak od duple krune, na koju se na „Rajku Mitiću“ čeka još od 2012. godine.

– Tražiću maksimalnu ozbiljnost od igrača, ali oni znaju da nam je sada ovo najbitnija utakmica. Želimo da idemo do kraja u Kupu, to nam je drugi cilj, ovo je prepreka koju treba uspešno da preskočimo. Ne sme biti opuštanja, crta se podvlači kada se završi sezona – opominje Zvezdin trener .

Lalatović: Opušteno do cilja

– Šta god da se desi u revanšu, igrači će ostati heroji Niša, jer su ispisali istoriju kluba i završili na drugom mestu u Superligi, sa samo dva poraza od Crvene zvezde, uz tri primljena gola iz penala i jednim iz ofsajda! Nemamo pritisak, on je rezervisan za Partizan od kojeg se stalno traže trofeji. Mi ćemo uživati u ovom meču, a verujem da ćemo iz takve opuštenosti ostvariti naš cilj. Ako ima boga izborićemo finale, a ako ne uspemo nećemo plakati, važno je da ostavimo srce na terenu. U tom slučaju imamo ozbiljnu šansu…. Kada smo letos ovde mogli da se nosimo sa Makabijem iz Tel Aviva, koji je ove godine poobarao sve moguće rekorde u Izraelu, možemo i sa Partizanom. Imamo igrače koji znaju kako se igraju ovakve utakmice. Drinčić i Grbić su osvajali titule sa Partizanom, tu su Haskić (strelac lige, prim. aut) i Todorovski, Pankov je omladinski prvak sveta sa Novog Zelanda… – ubeđen je trener Radničkog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari