Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je u poslednjem kolu četvrtfinalne grupe F od selekcije Italije sa 0:3 (19:25, 18:25, 22:25) i time završila takmičenje na Evropskom prvenstvu u Poljskoj pre nego što će se odlučivati o vlasnicama medalja.

 

Srbija – Italija 0:3

(19:25, 18:25, 22:25)

Dvorana: Spodek. Gledalaca: 4.100. Sudije: Grider (Švajcarska), Rodrigez (Španija).

Srbija: Nikolić 9, Brakočević, Đerisilo 10, Krsmanović, Majstorović, Molnar 6, Antonijević, Vesović, Ognjenović 3, Veljković 10, Rašić 8, Ćebić.

Italija: Rondon, Baraca 1, Sekolo, Kardulo 1, Ortolani, Pićinini 9, Arigeti, Lo Bjanko 4, Del Kore 6, Boseti, Đoli 15, Aguero 14.

 

Italijanke su sasvim zasluženo ostvarile i šesti uzastopni trijumf na šampionatu (izgubile samo set protiv Francuskinja), jer su odigrale mnogo sigurnije i bolje, kako u odbrani tako i u napadu. U timu Zorana Terzića ponovo su najviše pokazale najmlađe, srednji blokeri Stefana Veljković (10p) i Milena Rašić (8p), dok je Ivana Đerisilo (10p) bar delimično popravila izuzetno loš utisak iz prethodnog meča protiv Nemica (2:3). Međutim, igra u polju ponovo je bila na niskom nivou, jer primači u našoj ekipi (Jelena Nikolić, Brižitka Molnar, Suzana Ćebić) nisu imali rešenja za izvanredne udarce iskusnih 32-godišnjakinja Simone Đoli (15p) i rođene Kubanke Leive Aguero (14p). Prvi tehničar srpske selekcije Maja Ognjenović pokušala je ravnomerno da optereti svoje koleginice u napadu, ali su Italijanke često imale rešenja za njene akcije.

Prva dva seta rešena su već sredinom tih delova igre, pošto su naše odbojkašice držale priključak sa rivalkama do četrnaestog poena u prvom, odnosno dvanaestog u drugom, a onda su devojke sa „čizme“ uspevale serijom poena da se „odlepe“ do nedostižnog vođstva. U poslednjem periodu srpski tim je bio u konstantnom zaostatku od 3 do 5 poena, mada je serijom od 4:0 na servis Veljkovićeve došao na korak od izjednačenja (22:23), ali nije imao snage za završni smeč u italijansko polje pa je utakmica između finalista prethodnog kontinentalnog šampionata završena posle svega 69 minuta.

Nakon tri maksimalne pobede u prvoj fazi nad selekcijama Azerbejdžana, Češke i Slovačke, verovalo se da naše dame mogu do pobedničkog postolja, ali su tri vezana poraza (Turska, Nemačka, Italija) definitivno raspršila veru u odbranu evropskog srebra osvojenog pre dve godine u Belgiji i Luksemburgu..

Pored selekcije Italije iz grupe F u polufinale, koje je na programu u subotu, plasirale su se i reprezentativke Nemačke.

 

TERZIĆ: Celokupan utisak je negativan

Selektor Srbije Zoran Terzić kaže da njegov tim nije ostvario željeni rezultat u Poljskoj.

– Celokupan utisak sa šampionata ne može da bude pozitivan, jer nismo odradili ono zbog čega smo došli u Poljsku. Ostaje nam da analiziramo šta nam je nedostajalo na ovom takmičenju i da te stvari rešimo na bolji način sledeći put – rekao je Zoran Terzić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari