Tipsarević, Troicki i Janković u drugom kolu, Ivanović i Krunić izgubile 1Fotografije: Fonet-AP (Arhiva)

Janko Tipsarević, Viktor Troicki i Jelena Janković plasirali su se u drugo kolo US opena, dok su Ana Ivanović i Aleksandra Krunić večeras ispale u prvom kolu turnira.

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo US opena ubedljivom pobedom protiv Marijane duke-Marino – 6:4, 6:1. Srpska teniserka odigrala je odličan meč bez oscilacija i prošla je u drugu rundu za svega 66 minuta.

Već u prvom gemu Jelena je napravila brejk i tako najavila odličan meč. U petom gemu stekla je dva brejka prednosti, ali je tri gema kasnije ispustila jedan svoj servis. Ipak, u desetom gemu iskoristila je drugu set loptu za 6:4. U drugom setu bilo je mnogo lakše. Jelena je napravila čak četiri brejka i lako je došla do pobede.

Sada je čeka Karla Suares Navaro koja je deklasirala Brazilku Pereiru sa 6:0, 6:0.

Troicki koji je pre nje završio svoj meč prvog kola bio je na pragu poraza, ali je napravio veliki preokret i savladao Moldavca Radua Albota nakon pet setova – 5:7, 3:6, 6:4, 6:4, 7:6(5).

Troicki je imao tokom duela i zdravstvenih problema, posebno u petom setu, ali je sve izdržao i napravio veliki preokret. On je prvo u 12. gemu petog seta propustio dve vezane meč lotpe, ali je potom u taj-brejku stigao prednost rivala od 4:1 i plasirao se u drugu rundu.

Njegov rival u drugom kolu biće Amerikanac Džered Donaldson koji je napravio veliko iznenađenje savladavši Davida Gofana.

Tipsarević je pre toga obezbedio meč u drugom kolu US opena pobedom nad Semom Kverijem u četiri seta – 7:6, 6:7, 6:3, 6:3

Janko je potvrdio da se vraća u staru formu, odigrao je veoma dobar meč protiv odličnog domaćeg igrača. Posle dva neizvesna seta koja su odlučena u taj-brejku, Janko je u trećem i četvrtom preuzeo kontrolu i mirno je priveo meč kraju, dobivši Kverija četvrti put u sedmom okršaju. Njegov naredni protivnik biće Pablo Karenjo-busta koji je lako savladao Belorusa Ivašku u tri seta.

S druge strane, srpska teniserka Ana Ivanović prethodno je večeras završila takmičenje na Otvorenom prvenstvu Amerike u prvom kolu, porazom od Čehinje Denise Alertove, rezultatom 7:6, 6:1.

Tipsarević, Troicki i Janković u drugom kolu, Ivanović i Krunić izgubile 2

Denisa Alertova će u narednom kolu igrati sa pobednicom meča između Karin Knap iz Italije i Šveđanke Johane Larson. Ovo je bio prvi duel dvadesetosmogodišnje Srpkinje i pet godinja mlađe Čehinje.

“Veoma sam razočarana, i ručni zglob mi se ponovo upalio…. Zaista osećam da posedujem talenat da se vratim u vrh, ali mnogo je faktora… Mnogo sati provodim na terenu i u teretani i frustrirajuće je što ne dobijam ništa zauzvrat, a osećam da sam se svim srcem dala radu“, istakla je posle meča Ivanović.

Na pitanje da li razmišlja o povlačenju, Ana je odgovorila:

“Ne, uopšte ne, samo moram da ustanovim šta se događa. Imala sam i ranije padove tokom karijere, teške periode, nije mi prvi put da prolazim kroz ovo, samo me boli jer znam koiko sam uložila. Ništa se ne dešava preko noći, povratak će biti proces“.

Aleksandra Krunić je u duelu sa Amerikankom Nikol Gibs izgubila u dva seta – 1:6, 0:6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari