Tipsarević, Troicki i Jankovićeva završili takmičenje 1Foto: FoNet/AP

Srpski teniseri Janko Tipsarević, Viktor Troicki I Jelena Janković nisu uspeli da se plasiraju u treće kolo US Opena.

Janko Tipsarević je posle vodđstva od 2:0 u setovima protiv Karenja Buste izgubio 3:2 (6:3, 6:4, 1:6, 4:6, 4:6). Meč je obeležio dvočasovni prekid zbog jake kiše u trećem setu.

U prva dva seta je rano dolazio do brejka i rutinski je stigao do velike prednosti (6:3, 6:4). U trećem setu rival se probudio, dok Tipsarević nije uspevao da dođe do svoje igre. Mnogo je grešio naš as i na korak je od gubitka ovog seta – Busta je pre prekida vodio sa 5:0.

Kiša u Njujorku je jako padala, pa je meč bio prekinut na dva sata. Posle pauze, Busta je bez većih problema uzeo treći set (6:1), a onda je dobio i četvrti i tako stigao do izjednačenja na meču (2:2). Janko je dva puta imao po brejk prednosti, ali je suviše lako gubio servis.

U osmom gemu petog seta, Tipsarević je propustio brejk lopte pa je na semaforu stajalo (4:4). U sledećem gemu Busta je stigao do brejka koji je rešio meč.

Janku i Busti je ovo bio prvi duel u karijeri a Španac će u sledećem kolu igrati sa Dominikom Timom.

U treće kolo turnira u Njujorku nisu uspeli da se plasiraju ni Viktor Troicki koji je izgubio od mladog domaćeg tenisera Džereda Donaldsona sa 7:5, 6:3, 6:3, dok je Jelena Janković za svega 62 minuta izgubila od Karle Suares Navaro sa 6:1, 6:4.

U singlu na US openu od srpskih tenisera ostao je još u igri Novak Đoković. Prvi teniser sveta se danas sastaje u 3. kolu sa Rusom Mihailom Južnjim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari