Austrijanac Tomas Morgenštern trijumfovao je pred svojom publikom u Insbruku na trećoj od četiri novogodišnje skakaonice i tako došao na korak od pobede u ukupnom plasmanu ovog prestižnog takmičenja. Morgenštern je skočio 129,5 i 126,5 metara, čime je osvojio 266,5 bodova, što je bilo više nego dovoljno za prvo mesto. Drugoplasirani je bio poljski veteran Adam Mališ sa devet bodova manje, dok je treći bio Norvežanin Tom Hilde.

Ovo je druga pobeda austrijskog skakača u 59. izdanju novogodišnje turneje, jer je trijumfovao i na otvaranju u Oberstdorfu. Iako je na drugoj skakaonici u Garmiš-Partenkirhenu bio tek na 14. mestu, ubedljivo vodi u generalnom plasmanu. Pobednik na toj skakaonici, kada je zbog loših vremenskih uslova održana samo jedna serija, bio je Švajcarac Simon Aman, koji je juče bio četvrti.

U ukupnom plasmanu Morgenštern ima 682 boda, drugi je Aman sa 654, treći Mališ sa 639, dok četvrtoplasirani Mati Hautameki iz Finske zaostaje samo bod za Poljakom. S obzirom na to da se nalazi u izvanrednoj formi i da je prošle godine trijumfovao na poslednjoj skakaonici u Bišofshofenu, skoro je izvesno da će „Morgenator“ 6. januara slaviti svoj prvi trijumf na tradicionalnoj novogodišnjoj turneji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari