Tomas Tuhel optužen za nedolično ponašanje 1EPA-EFE/ANDREW YATES

Tomas Tuhel važi za temperamentnog stručnjaka; svoj karakter demonstrirao je već u uvodnim kolima Premijer lige zbog čega je novčano kažnjen, uz suspenziju od jedne utakmice, međutim, mogao bi nemački stručnjak na klupi Čelsija teže da bude kažnjen, s obzirom na to da ga je Fudbalska asocijacija Engleske optužila za nedolično ponašanje.

Zbog svađe i međusobnog koškanja tokom i posle nedavnog londonskog derbija završenog 2:2, Antonio Konte, menadžer Totenhema i Tuhel kažnjeni su novčano sa 35 hiljada funti (Tuhel), odnosno 15 hiljada, koliko će Konte morati da plati.

Nemački stručnjak je iz konflikta sa italijanskim trenerom izašao i sa mečom suspenzije, koji nije morao da ispoštuje u nedavnom meču sa Lidsom, jer se u međuvremenu žalio na odluku.

Ipak, Tuhel se sada suočava sa još jednom kaznom jer ga je Fudbalska asocijacija optužila za nedolično ponašanje.

Fudbalska asocijacija optužila je menadžera Čelsija za nedolično ponašanje zbog komentara o sudiji Entoniju Tejloru nakon utakmice Čelsija i Totenhema.

Tuhel se javno složio sa stavovima navijača Čelsija da bi najbolje bilo da Tejlor više ne sudi dvostrukom osvajaču Lige šampiona.

Nemac je svoja razmišljanja dodatno obrazložio konstatacijom da je Tejlor i ranije grešio na račun Čelsija i da je time doveo do toga da igrači Plavaca strahuju za kriterijum koji će pomenuti sudija imati kad god je delegiran da deli pravdu Aspilikueti i saigračima.

„Želim da bude jasno, nisam osporio njegov integritet“, zaključio je nakon svega Tuhel.

FA se ne slaže sa njim, pa je protiv Tuhela pokrenut postupak. Menadžer Čelsija ima rok do četvrtka da odgovori.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari