Tomi Pol napravio rezultat karijere i sada čeka Đokovića ili Rubljova 1EPA-EFE/FAZRY ISMAIL

Amerilki teniser se upisao među polufinaliste Otvorenog prvenstva Australije.

To je njegov najbolji rezultat na grend slemovima, a ostvario ga je u duelu sa zemljakom Benom Šeltonom – – 3:1 (po setovima 7:6 (6), 6:3, 5:7, 6:4).

Bio je to njihov prvi okršaj u profesionalnoj konkurenciji, a slavio je iskusniji i bolje rangirani Pol, koji je Otvoreno prvenstvo Australije počeo kao 35. na ATP listi.

U početnom setu i jedan i drugi su veoma dobro servirali, pa je pobednik tog dela morao biti rešen u taj-brejku. U kom je Pol skoristio drugu set loptu za 8:6.

U drugom setu je zaigrao još bolje i uz brejk u šestom gemu, došao uskoro i do 5:2. Tu prednost je lako pretvorio u 6:3 i vođstvo od 2-0 u setovima.

U trećem setu, Pol je prvi došao do brejka, poveo sa 4:3, ali je odmah usledio ribrejk Šeltona za 4:4. U 12. gemu uspeo da iskoristio prvu brejk i set loptu za 7:5.

Nije to mnogo poremetilo Tomija Pola koji je već na startu četvrtog seta oduzeo rivalu gem na njegov servis, pa ga potvrdio za 2:0. Imao je na 5:3 meč loptu u istim okolnostima, ali je kasnije završio posao.

I zakazao susret sa Novakom Đokovićem ili Andrejom Rubljovim, jer ga je žreb usmerio na Srbina ili Rusa, koji igraju danas od 9 sati 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari