Tomić (za sada) ostaje trener 1Foto: Starsport

– Niko neće platiti ceh za Partizanovo prerano ispadanje iz evropskih kvalifikacija i dva izgubljena boda na startu domaćeg prvenstva, jer je privremena uprava crno-belih posle višesatnog vanrednog sastančenja, povodom poraza u dvomeču sa Zaglebjem i remija sa Bačkom, ostavila prozivanog Ivana Tomića na mestu trenera.

Pritom, ne dovodeći u pitanje svoju odgovornost za činjenicu da je toliko hvaljena ekipa za 300 minuta fudbala u Beogradu, Lubinu i Novom Sadu odigrala samo dva kvalitetna poluvremena, nigde ne uspevši da “ubode” gol.

– Ovo niko nije očekivao. LJudi koji gledaju sa strane odmah bi da seku. Mi u klubu, međutim, gledamo dugoročno. Imali smo dug sastanak na kojem smo svi razmišljali šta može da se promeni, ali niko nije potencirao temu odlaska Ivana Tomića – raportirao je posle sastanka u Humskoj 1 sportski direktor Ivica Iliev.

Nekadašnji fudbaler objasnio je o(p)stanak svog bivšeg saigrača na funkciji šefa stručnog štaba “parnog valjka”.

– Bilo bi neodgovorno i neozbiljno da sada menjamo trenera… Mislim da je Ivan taj koji može da iskoristi potencijal ekipe i to se videlo u prvoj utakmici protiv poljske ekipe. Tada je stvorena velika euforija – podseća prvi čovek sportskog sektora, koji je zaista vrlo dobru partiju Marka Jankovića i drugih u prvom duelu sa Zaglebjem takođe digao na nivo svemirskog fudbala.

Navijači su posle nule od rezultata i igre protiv Bačke tražili “glavu” Tomića i(li) kolektivnu odgovornost klupskog rukovodstva, na čemu su tzv vođe “grobara” problematičnih biografija sa južne tribine insistirale i na jučerašnjem “druženju” oči u oči s krnjom upravom, ali je njihov zahtev odbijen. Kao i navodna ostavka mladog stratega na trenerskoj klupi vicešampiona Srbije.

– Da sam ja bio u ulozi navijača ja bih krenuo sa uvredama još posle 15. minuta, a mogli su ladno da krenu i od petog, jer je ono bila sramna i ponižavajuća igra za sve nas iz struke. I svako bi trebalo da je se stidi. Ono je bilo nedopustivo (komentar prvih 45 minuta protiv ekipe iz Bačke Topole, prim. aut). Videlo se, međutim, da su igrači potišteni. Prvo su bili majstori posle beogradskog meča sa Zaglebjem, a posle poraza na penale u revanšu usledilo je omalovažavanje i priče da ne valjaju. To je na igrače, pogotovo mlađe, ostavilo traga. Nismo uspeli da za kratko vreme podignemo ekipu, ali verujem da će da reaguju pozitivno na poslednje događaje. Narednih dana posvetićemo se dizanju morala u svlačionici.

Jedan od kandidata za upražnjenu funkciju predsednika crno-belih Nenad Bjeković smatra da nema vremena za čekanje i da je “Ivicu Ilieva i Ivana Tomića trebalo smeniti još u Lubinu”.

– Razumem da je momenat da neko krene da napada, ali ovaj poraz ne može da se meri sa sramnim porazima iz prošlosti, a bio sam ovde prisutan u to vreme kao igrač. Ne sećam se, recimo, da je posle Kroacije bilo nekih promena, a dogodila se nacionalna tragedija – vraća lopticu nekadašnjem sportskom direktoru, u čije vreme se desio debakl protiv današnjeg Dinama iz Zagreba.

Iliev je pričama o „bombama“ u zimskom i letnjem prelaznom roku sam stavio teret sebi, stručnom štabu i ekipi.
– U ovaj posao sam ušao mlad i to je jedna od mojih velikih grešaka. Nije trebalo da ih tako predstavim, ali šta vi sada mislite o Evertonu, Marku Jovanoviću, Miroslavu Radoviću… – odgovara i pita Iliev.
Do neke nove prilike, jer u Partizanu nikada nema mira, čak ni kada sve izgleda potaman.

 

AF
Trener bez komentara
Ivan Tomić nije hteo da odgovara na novinarska pitanja posle jučerašnjeg sastanka, već je na molbu za komentar uzvratio samo sa “šta da vam kažem?” i nastavio svojim putem.

AF
I Zečević na sastanku
Sastanku privremene uprave, pored njenih članova Mileta Jovičića i Milorada Vučelića (general Radivoje Radinović nije viđen), i predstavnika sportskog sektora Ivice Ilieva i Ivana Tomića prisustvovao je i večiti vladar iz senke Žarko Zečević, koji slovi za kandidata za potpredsednika Partizana u budućoj upravi. U isto vreme na stadionu su bili i predsednik Nadzornog odbora, Vladimir Vuletić, i Vučelićev sin Branislav.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari