Tompkins stigao u Beograd da potpiše ugovor sa Zvezdom, nema korona virus, ali ima povredu kolena 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Krilni centar Trej Tompkins doputovao je u Beograd kako bi okončao pregovore sa Crvenom zvezdom i postao igrač kluba do kraja sezone, ali, čini se da Amerikanac nije dobro prošao na lekarskim pregledima.

Kako prenosi Sport klub, pokazalo se da se Tompkins još uvek nije oporavio od povrede kolena zbog koje do sada nije imao ugovor i da neće moći odmah da bude u timu.

Potpisivanje ugovora je sada neizvesno, jer bi bivši košarkaš Reala mogao da zaigra za Zvezdu tek početkom marta.

Tompkins ima 33 godine, a visok je 208 centimetara. Sezonu 2022/2023. proveo je kao igrač Zenita iz Sankt Peterburga za koji je poslednju utakmicu odigrao u aprilu, a od prethodnog leta nije imao profesionalni angažman.

Pre nastupa u Rusiji, Tompkins je sa uspehom igrao za Real od 2015. do 2022. godine i sa Madriđanima 2018. godine osvojio Evroligu na fajnal-foru u Beogradu.

Košarkaš iz Džordžije je najbolje igrao upravo u sezoni u kojoj je Real bio prvak Evrope 2017/18. U proseku je za Real beležio 10,9 poena i 5,1 skok.

Studirao je na univerzitetu Džordžija, a profesionalac je od 2011. godine. Dve godine proveo je kao igrač Los Anđeles Klipersa, za koje je sakupio 24 utakmice. Pre dolaska u Real nosio je dres Nižnjeg Novgoroda.

Tompkins je bio prvi igrač Evrolige koji je dobio pozitivan test na virus korona u martu 2020. godine, posle čega je sezona u ovom takmičenju zaustavljena, a na kraju i prekinuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari