Tončev otkrio kako će izgledati Radnički u narednoj sezoni 1Nenad Lalatović i Ivica Tončev Foto: FK Radnički Niš

Fudbalski klub Radnički iz Niša demantovao je danas navode pojedinih medija da će se u tom klubu desiti „egzodus“ i istakao da će okosnica ekipe ostati na Čairu.

„Mnogi mediji danas su preneli vest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti „egzodus“ i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone, ali to nije tačna informacija. Okosnica ekipe iz prošle sezone ostaće u Nišu, doćiće i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedinih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamene biti dovođene planski“, navodi se u saopštenju Radničkog.

Kako se dodaje, većina prvotimaca koja je iznela teret tek završene sezone, u kojoj je Radnički postao vicešampion države, pod ugovorom je sa klubom i oni će ga predvoditi i naredne sezone.

To su Nermin Haskić, Radovan Pankov, Saša Stojanović, Đordje Crnomarković, Stefan Đorđević, Taras Bondarenko, Riota Noma, Petar Petrović, Nikola Čumić, Aleksa Jovanović, Marko Živković…

„Ostaje da se vidi kakav će biti status domaćeg veterana Aleksandra Jovanovića, koji je imao malu minutažu, ali je bez obzira na to važan deo tima sa Čaira“, navodi  se u saopštenju.

Kada je reč o treneru Nenadu Lalatoviću, Radnički je naveo da je on u nedelju još jednom ponovio da ima nekoliko inostranih ponuda, ali da bi, ako se takav transfer ne realizuje, rado ostao u Nišu.

Lalatović će, kako se dodaje, konačnu odluku doneti nakon odmora, a nakon razgovora s rukovodstvom Radničkog.

„Uvek želimo još jedan korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, tako će biti i sada. Neki igrači odlaze, neki ostaju, ali one koji su otišli zamenićemo još boljim. Naš cilj i glavna opsesija ostaje osvajanje jednog trofeja, koji će, nadam se, sledeće godine stići u Niš. Želimo iskorak i u Evropi, mislim da smo partijama u domaćem šampionatu pokazali da smo kadri da to i učinimo“, rekao je prvi čovek Radničkog Ivica Tončev.

„Što se trenera tiče, sada smo svi na odmoru, o tome će se razgovarati u narednom periodu“, dodao je Tončev.

Što se tiče odlazaka sa Čaira, Radnički je podsetio da je okončana saradnja sa Nikolom Drinčićem i Petrom Grbićem.

„To se u klubu znalo, jer su sa njima i potpisani ugovori na jednu sezonu. Njih dvojica su mnogo doprineli dobrim rezultatima ekipe i Radnički će im uvek biti zahvalan“, naveo je Radnički.

Takođe, prema uslovima odavno sklopljenog transfera, Lazaru Ranđeloviću istekla je šestomesečna pozajmica od strane Olimpijakosa.

„Svoje ‘papire’ uzeo je i golman Borivoje Ristić, koji je izrazio želju da karijeru i život nastavi u Grčkoj, pa mu je Radnički izašao u susret“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, ugovor je istekao i desnom beku Aleksandru Todorovskom, ali će se sa njim voditi pregovori o nastavku saradnje.

Ovom spisku, kako se navodi, treba dodati i ime Damira Kojaševića, koji je još pre nekoliko nedelja napustio Čair, ne opravdavši epitet najvećeg zimskog pojačanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari