Tračak svetlosti na kraju tunela ili "ukopavanje" 1foto: Starsportphoto ©

Posle serije kikseva u prvenstvu, fudbaleri Partizana žarko žele pobedu na gostovanju kiparskom AEK-u u prvom duelu za Ligu Evrope.

Da mogu, svi iz Humske 1 bi verovatno najradije prespavali ovaj četvrtak i utakmicu sa AEK-om u Larnaki (18.00), jer su im dva remija i jedan poraz u četiri superligaška kola srozali samopouzdanje i uterali strah u kosti, a ostavka sportskog direktora Ivice Ilieva dodatno otežala atmosferu u Partizanu, međutim iz te kože ne mogu. I nemaju pravo, jer se na muci poznaju junaci, a trener Ilija Stolica i ekipa bi sebi najviše pomogli pobedom za korak bliže grupnoj fazu drugog po jačini UEFA takmičenja.

– Nismo u dobroj situaciji, počeli smo sezonu ispod očekivanja, težak je trenutak za sve, ali u teškim trenucima se vidi koji je spreman da igra za Partizan. Moramo to da pokažemo. Znamo koliko je ovaj klub veliki, da je u njemu pritisak s kojim moramo da se nosimo. Verujem da od sutrašnje utakmice krećemo i onda ćemo ići samo napred – trudi se da zadrži pozitivnost Bibars Natho, iskusni vezista iz Izraela i od pre neki dan državljanin Srbije, inače jedan od retkih nosilaca prošlosezonske igre koji nisu napustili crno-beli Topčiderskog brda.

Od dolaska u naš klub, Natho je menjao pozicije na sredini terena, a ove sezone bi trebalo da bude glavni organizator akcija „parnog valjka“. U takvoj preraspodeli posla, leđa bi trebalo da mu čuva trofejni povratnik Ljubomir Fejsa. Iako je zimus došao u Partizan (najviše zbog povreda) sve do meča sa Novim Pazarom nije dobijao mesto u startnih 11. Minulog vikenda dočekao je to posle 12 godina i četiri meseca, a na Kipru će odigrati prvu evropsku utakmicu za klub iz Humske od decembra 2009, kada je bio član generacije koja je na kraju grupne faze Lige Evrope savladala Šahtjor (1:0).

– Neće biti lako, znamo da se meč igra po toplom i teškom vremenu, ali hoćemo da pružimo maksimum i donesemo u Beograd što bolji rezultat. Uvek smo bili najbolji kad je teško, nadam se da će i sad tako biti. Gledali smo AEK, međutim, bitna je naša igra – smatra bivša zvezda Benfike, čiju su karijeru često prekidale teške povrede kolena.

Na ostrvo u Mediteranu otputovao je i Andrija Pavlović, kao zadnji licencirani fudbaler za bitke za plej-of, a nije isključeno da iskusni internacionalac, posle samo par treninga, debituje u prvom sudaru sa timom čiju odbranu predvodi bivši štoper Crvene zvezde i naše reprezentacije Nenad Tomović.

– Uživanje je biti deo ovoga. Partizan je uvek Partizan, bilo je priča i ranije da dođem, ali sad je najbolje vreme, jer sam sazreo kao igrač, mogu da pružim više nego pre sedam godina i verujem da sve može da ispadne dobro. Što se tiče meča sa Kipranima, šanse su na našoj strani – optimista je novajlija u špicu viceprvaka Srbije, gde je jedino mesto u formaciji 4-2-3-1 već dugo vremena rezervisano za prvog strelca ekipe Rikarda Gomeša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari