Zvuči paradoksalno, ali je istinito – trener Miroslav Đukić imao je više razloga da bude zadovoljan onim što je njegov tim pokazao u u subotnjem porazu od Salcburga (0:1) nego u remiju sa Dnjeprom. Ova konstatacija se pogotovo odnosi na drugo poluvreme duela sa mnogo iskusnijim austrijskim protivnikom, na čijoj klupi sede legendarni trener Đovani Trapatoni i ništa manje poznati Lotar Mateus.

Zvuči paradoksalno, ali je istinito – trener Miroslav Đukić imao je više razloga da bude zadovoljan onim što je njegov tim pokazao u u subotnjem porazu od Salcburga (0:1) nego u remiju sa Dnjeprom. Ova konstatacija se pogotovo odnosi na drugo poluvreme duela sa mnogo iskusnijim austrijskim protivnikom, na čijoj klupi sede legendarni trener Đovani Trapatoni i ništa manje poznati Lotar Mateus. Organizovana i agresivna defanziva u nastavku je nadograđena brzim, jednostavnim i opasnim napadima, Dudić i društvo nisu znali gde im je glava, pa je pomenuti tandem crvenih lica ispratio svoje pulene u svlačionicu.

Pustinjska oluja

Posle kišnog, Partizanova ekspedicija juče je doživela i olujni dan u Dubaiju. Oblaci, vetar i pesak koji se dizao sakrili su oko podneva sunce, ali i udaljenije oblakodere koji su nestali iza olujne zavese. Pala je i temperatura, pa su fudbaleri koji su igrali protiv Salcburga kraće uživali u kupanju. Ostatak igrača je za to vreme odradio trening u Džabel Aliju, da bi popodne svi skupa nastavili pripreme na terenu pomenutog sportskog kompleksa.

– Igra iz drugog poluvremena trebalo bi da nam bude putokaz za dalji rad. Ne samo da smo odlično vršili presing na protivnika, na čemu novi trener najviše insistira, već smo dobro kombinovali u napadu. Lopta je išla brzo, tečno, po bokovima, kroz sredinu… Samo nam je nedostajao gol – kaže mladi vezista Nebojša Marinković, koji za razliku od mlađeg brata Nenada, šansu dobija kao rezervista.

POPOVIĆ: Neka titula čeka

Nova uprava traži pobede od novog trenera i njegovih igrača, ali ne i osvajanje titule, koja, istina, samo čudom neće ostati u vlasništvu komšija.

– Ne želimo mlade igrače opterećivati osvajanjem titule. Naša jedina ambicija u preostaloj polusezoni jeste konsolidacija rezultata i igre, odnosno stvaranje kostura ekipe koja će narednih godina dominirati domaćim fudbalom i beležiti značajne uspehe u Evropi – jasan je i realan predsednik kluba Nenad Popović, koji je tokom vikenda boravio u Dubaiju.

Prvi čovek crno-belih kaže da će ubuduće prvi tim biti popunjavan, pre svega, igračima iz Partizanove omladinske skole, ali i da će na leto biti osvežen pojačanjima.

– Očekuje nas vruće leto. Zahvalićemo se nekim pojedincima i na njihova mesta dovesti pojačanja, za koja trener proceni da su nam potrebna. Nije bitno da li se radi o domaćim fudbalerima ili igračima iz Evrope, nećemo štedeti novac, samo da stvorimo tim koji će biti u stanju da realizuje velike klupske ambicije u bliskoj budućnosti – obećava Popović, koji je i pored obećane transparentnosti u radu izbegao odgovor na pitanje o zaradi koju je donela nedavna prodaja Đorđevića i Lomića, odnosno novcu utrošenom na ove pripreme.

– To su pitanja za Žarka Zečevića – prebacio je lopticu na generalnog sekretara.

Popović nije hteo da komentariše ni prozivke pojedinih članova bivše Uprave.

– Normalno je da ljudi tako reaguju posle povlačenja sa pozicija na kojima su bili tolike godine, kao što je uobičajeno da u klubu postoji opozicija, bitno je da Upravni odbor uspešno kontroliše te struje – tvrdi Popović.

Kao i protiv Ukrajinaca, i u drugoj proveri u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, igrači iz drugog plana su pokazali više od startera. Pre svih, na levom krilu prodorni, pokretljivi i vrlo opasni novajlija Lazić, zadnji vezni Zajić, koji je dobro povezao zadnju liniju i vezni red, ali i sam se ubacivao u napad, kao i stariji Marinković, čiji su pasovi i šutevi bili stalna pretnja za odbranu rivala.
– Ništa čudno, ostalo još malo do kraja priprema i nastavka prvenstva, konkurencija za mesto u timu je sve žešća, pa se svako od nas iz petnih žila trudi da iskoristi svaki minut proveden na terenu. Svi hoćemo da ubedimo Đukića da nam je mesto u najjačoj postavi – objašnjava Marinković.
Našem sagovorniku to, međutim, još uvek ne polazi za rukom. Kao i kod prethodnih trenera, Vermezovića i Ješića, predstavlja alternaciju na mestu pleja. Ovog puta Jovetiću.
– Tako sada stoje stvari, ali ne znači da već sutra neće biti obrnuto. Daću sve od sebe kako bih šefa uverio da sam ja najbolje rešenje na toj poziciji, kao što ću pokušati da ga „nateram“ da me pozove u mladu reprezentaciju – obećava Marinković.
Za to je, svestan je i sam, potrebno da još štošta popravi u svojoj igri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari