Treća pobeda u nizu za Zvezdu protiv Asvela 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Crveno-beli odigrali odlično drugo poluvreme protiv francuskog predstavnika u Evroligi za ubedljiv trijumf.

Crvena zvezda je ostala samo sa teoretskim šansama za plasman u Top 8, iako je vezala treći trijumf u nizu. Posle Baskonije i Valensije u hali „Aleksandar Nikolić“ četa trenera Duška Ivanovića slavila je i u Lionu protiv fenjeraša Asvela – 60:76, piše Sport Klub.

Nije prvo poluvreme bilo baš najbolje, imao je Ivanović u nekoliko navrata šta da kaže igračima u crveno-belom i to prilično povišenim tonom.

A Asvel je, uz oporavljenog De Koloa sa kojim je igra francuskog tima daleko bolja, pred kraj poluvremena došao i do dvocifrene prednosti – 42:32. Uz De Koloa, za tako nešto najzaslužniji su bili upravo Beograđani, koji su bili u tim trenucima daleko od nivoa potrebnog da slave na gostovanju.

Ali, već u finišu te druge četvrtine Zvezda je uhvatila ritam, pa je prepolovila dvocifrenu prednost Asvela – 42:37. Na startu drugog poluvremena crveno-beli su bili još bolji, agresivniji u odbrani, sa pametnijim rešenjima u napadu.

I sve to im je donelo brzi preokret, već posle zakucavanja Bentila na asistenciju Kampaca crveno-beli su preokrenuli – 46:44. Imao je Asvel snage da još jednom zapreti, približio se na poen zaostatka – 51:52.

I to opet najviše zahvaljujući Zvezdinim igračima, konkretno ovoga puta Vildosi koji je posle magične asistencije Kampaca uspeo da promaši nemoguće, iako je ispod koša bio neometan.

Ali, upravo je posle toga Zvezda dodatno podigla nivo igre, imala je u nekim trenucima i malo sreće, pa je došla do velike prednosti 54:67. Bio je to kraj otpora, u ovom sastavu, preslabog Asvela.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari