Treća pobeda zaredom za Denver i sjajnog Jokića 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Denver Nagetsa stigli su do sedme pobede u sezoni – izabranici Majkla Melouna su kao gosti pobedili San Antonio Sparse, a još jednu izvanrednu utakmicu imao je reprezentativac Srbije Nikola Jokić.

U drugoj utakmici koja se u Teksasu igrala u noći između ponedeljka i utorka po srednjoevropskom vremenu Dalas Meveriksi su zahvaljujući briljantnom nastupu Luke Dončića savladali Bruklin Netse, piše Sport Klub.

Denver je kao gost u „AT&T centru“ bio bolji od San Antonija rezultatom 115:109, a Jokić je utakmicu završio sa 26 poena (11/20 iz igre, 4/5 slobodna bacanja), 8 skokova, 10 asistencija, 3 blokade, 2 ukradene i 3 izgubljene lopte za 34 minuta na parketu.

Utakmica je bila veoma neizvesna, a delovalo je da će ekipa iz Kolorada uspeti da je prelomi u trećoj četvrtini, kada je stekla 11 poena viška. Međutim, San Antonio se vratio u egal do kraja susreta, a u poslednja dva minuta kjučne poene su postigli Džamal Marej, Nikola Jokić i Eron Gordon.

Najveću podršku Jokić je na ovoj utakmici imao u Majklu Porteru junioru, koji je postigao 24 poena (9/16 iz igre), a Džamal Marej postigao je 19 (9/17 iz igre). Bouns Hajlen ubacio je 14, a Kentejvijus Kaldvel-Poup 11 poena za pobednika.

U ekipi Grega Popoviča istakao se Keldon Džonson sa 30 poena (12/20 iz igre), Džoš Ričardson je dodao 22, a Tre Džons 20 poena.

Posle ove pobede, treće zaredom, Nagetsi su na skoru 7-3, dok je tim Grega Popoviča ostvario 5 pobeda i 6 poraza od starta sezone. Naredni rival Denveru biće Indijana u gostima, dok će San Antonio, kojem je ovo četvrti poraz zaredom, igrati protiv Memfisa kod kuće.

Meveriksi su na domaćem parketu bili bolji od Bruklin Netsa rezultatom 96:94, a Luka Dončić je u pobedničkom timu zabeležio 36 poena (11/22 iz igre, 9/12 slobodna bacanja), po 6 skokova i asistencija, 2 ukradene i 5 izgubljenih lopti.

Tragičar utakmice je Kevin Durent, koji je na 5,6 sekundi do kraja imao tri slobodna bacanja, koji ma je mogao da izjednači rezultat. Prvo je pogodio, ali je promašio drugi i potom namerno treće. Rojs O’Nil je uspeo da uhvati loptu, ali ju je ubrzo izgubio i Dalas je mogao da se raduje trijumfu – šestom u sezoni ukupno, a četvrtom zaredom. Prethodno je Dorijan Fini-Smit ubacio krucijalne penale za ekipu Džejsona Kida.

Pored Dončića, u Dalasu se istakao upravo Fini-Smit sa 18 poena, Džoš Grin je dodao 16, a Tim Hardavej juior 11 poena. Kevin Durent je u poraženoj ekipi upisao 26 poena (10/20 iz igre, 5/7 penali), Rojs O’Nil je imao 15, a Džo Heris 14 poena.

Dalas sada ima skor 6-3, a Bruklin je na 4-7. Naredni rival Meveriksima biće Orlando na Floridi, a Netsi će u derbiju Njujorka ugostiti Nikse u „Barklejs centru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari