Treći igrač Čelsija koji je Totenhemu dao tri gola u Premijer ligi 1Foto: Fonet/AP

Nema više neporaženih u 32. sezoni Premijer lige Engleske u fudbalu.

Arsenal je prvi poraz pretrpeo kao gost Njukasla u subotu (1:0), a u poslednjoj utakmici 11. kola Totenhem je kod kuće doživeo debakl protiv Čelsija u jednom od londonskih derbija.

„Plavci“ se vraćaju pevajući na svoj „Stamford Bridž“ (4:1) i slave svog junaka 22-godišnjeg  Nikolasa Džeksona, koga su letos doveli iz Viljareala za 32 miliona funti. Senegalski napadač je bio trostruki strelac, koristeći u poslednjih 15 minuta utakmice to što je domaćin bio s dva igrača manje u polju, jer su mu isključena dvojica iz poslednje linije tima (Kristijan Romero crveni karton u 33. minutu, Destini Udodži drugi žuti u 55).

Totenhem je poveo u 6. minutu preko Šveđanina makedonskog porekla Dejana Kuluševskog. Činilo se tada da trener „pevaca“ Ange Postekoglu, Australijanac grčke krvi, neće doživeti poraz ni u 11 utakmici od kako je letos došao iz Seltika i trener debitant je s najboljim učinkom u prvih deset kola u analima Premijer lige (osam pobeda).

 

A onda su kola krenula nizbrdo s Romerovim isključenjem. Palmer je u 36. minutu poravnao s bele tačke. S nerešenim rezultatom se otišlo na odmor. Druga nevolja je snašla Totenhem u 55. minutu, a dvadesetak minuta kasnije na scenu stupa Džekson u tri brzometne akcije, uvek na ivici ofsajda. Strelac je prvo bio u 75. minutu, a domaćina je dotukao s dva pogotka u nadoknadi vremena.

Treći je Čelsijev igrač trostruki strelac u duelima s Totenhemom u Premijer ligi. Norvežanin Tore Andre Flo je zablistao u decembru 1997, kada je Čelsi slistio gradskog rivala na njegovom starom Vajt hart Lejnu sa 6:1. Holanđanin Džimi Flojd Haselbajnk, koji je uoči sezone izjavio da je neumesno porediti Džeksona s Didijeom Drogbom, nekadašnjim golgeterom „plavaca“ iz Obale Slonovače, istakao se u pobedi s 4:0 na „Stamford Bridžu“ u martu 2002.

Više od dve decenije kasnije nekadašnji Totenhemov trener Argentinac Mauricio Poketino našao je žicu bivšem klubu preko novog het-trik junaka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari