Trener Crvene zvezde posle poraza od Panatinaikosa: Sada je naš primarni cilj osvajanje ABA lige 1Foto: Starsport

Trener Zvezde Janis Sferopulos rekao je posle utakmice 30. kola Evrolige u kojoj je njegov tim izgubio od Panatinaikosa (89:76), da je sada primarni cilj crveno-belih osvajanje trofeja u ABA ligi.

– Borili smo se koliko smo mogli. Pokušali smo da ostanemo u utakmici što duže. Na kraju smo se borili i za pobedu. Imali smo nekoliko otvorenih šuteva, grešaka. Panatinaikos je ponovo stekao dvocifrenu prednost. Bili su bolji, ali mi gledamo da poboljšamo neke stvari u budućnosti – rekao je Sferopulos i dodao da njegov tim nije odigrao dobro u odbrani.

Crveno-beli su i u duelu sa Panatinaikosom igrali bez nekoliko povređenih igrača.

– Nisam taj trener koji traži izgovore na povredama. Mi imamo tim.Nikad neću diskutovati o igračima koji nedostaju. Sa igračima koje imam na raspolaganju borim se do kraja – izjavio je Grk.

Zvezda više nema šanse za plej-in Evrolige. Cilj je da se osigura prvo mesto u ABA ligi.

– Jeste, zato što dolazi naš najveći cilj. Želimo da se borimo da pobedimo u svim utakmicama u Evroligi, iako nemamo šanse za plej-of. Tako će biti do kraja. Naš primarni cilj je ABA liga. Imamo još nekoliko utakmica do kraja da sačuvamo prvu poziciju. To nam je prioritet sada – zaključio je Sferopulos.

U narednom, 31. kolu crveno-beli igraju u “Areni” protiv Virtusa, a ovaj duel je na programu u petak 21. marta (19.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari