Trener crveno-belih posle derbija otkrio šta se dešava u srpskom fudbalu: Protiv Crvene zvezde se vodi hibridni rat 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević bio je razočaran rezultatom duela sa Partizanom (2:2) u 172. večitom derbiju, pa je pred novinarima pročitao statistiku sa utakmice, pokušavajući da objasni kako su gosti osvojili bod zahvaljujući defanzivnoj taktici.

Milojević je potom održao i predavanje iz kojeg se moglo nazreti da je za rezultat kriv i, kako je rekao, hibridni rat protiv Crvene zvezde, a u sve to je umešao i predsednika.

– Od početka se pravi negativna atmosfera prema nama. Ne znam da li ćete pisati kako smo mi danas igrali ili nismo, ali ponavlja se ista priča. Mora da se napravi drugi scenario, druga priča da se napravi. Stalno se ponavlja da je neko kao favorizovan, a neko je kao potlačen. Kako god mi da odigramo, stvara se slika da nam je neko nešto poklonio. Moraju da naprave drugu priču. Partizan je trenutno prvi, a mi ćemo da se borimo – rekao je Milojević, a zatim dodao:

– Samo se gledaju negativne stvari. Ovaj naš srpski fudbal nije tako loš. Da je bolji, ne znam šta bi se o tome pisalo. Ja se bavim ovim poslom i ja treba da štitim svoju profesiju i igru. Ovo je naš fudbal i nemamo bolji. Imamo predstavnike u Evropi, svi me pitaju kako je to moguće. Nisu pala mesta u Ligi šampiona sa neba. To je neko uradio. A, ta priča – neko je potlačen, a drugi klub je miljenik ovog ili onog, to je mnogo bušna priča – rekao je prvi stručnjak šampiona Srbije.

Više puta tokom svog izlaganja Milojević je naglasio da neće više tolerisati osporavanje Zvezdinih rezultata.

– Nestvarno je osporavanje, neću to da dozvolim kao trener. Treba da se prestane da se priča o tome. Kada neko osvoji – sve je pošteno, kada drugi to uradi – ništa nije pošteno. To je hibridni rat. Ako je to sve tako, što mi nismo danas pobedili. Pokušavam da pustim dokle će to da ide. Ali ne vredi. I da smo pobedili, opet bi se pričalo kako je trebalo neki crveni karton, neki žuti karton. Onda bi se pričalo kako ‘sila Boga ne moli’ ili kako ‘ptičice ne cvrkuću’. Postalo je degutantno, počele su da se šire te priče… Biću još žešći ako se to nastavi, jer ja pokušavam da se vratim ovde. Volim da radim ovde – zaključio je Milojević

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari