Trener Čukaričkog pred meč plej-ofa Lige Evrope u Pireju: Treba mirno da stojimo kad pričamo o Olimpijakosu 1Foto: David Damnjanovic/STARSPORT

Fudbaleri Čukaričkog u četvrtak (21.00) u Pireju igraju protiv Olimpijakosa prvu utakmicu plej-ofa za plasman u Ligu Evrope.

Klub sa Banovog Brda je na žrebu dobio jednog od najkvalitetnijih mogućih rivala, ekipu koja je u trećem kolu kvalifikacija eliminisala belgijski Genk.

– U ovom dvomeču Olimpijakos je favorit, moramo realno da govorimo. Treba da stojimo mirno kad pričamo o toj ekipi, koja je gigant grčkog i evropskog fudbala. Klub sa najviše trofeja tamo, mnoštvom mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, igrači sa velikim karijerama. Motiva nam neće nedostajati, za ovakve utakmice o tome igračima ni ne treba ništa da pominjem. Opet, motiv i želja treba da se kanališe, a moramo da budemo pre svega mudri, pametni i hrabri kako bi došli do željenog rezultata u Atini – izjavio je trener Brđana Igor Matić najavljujući duel sa grčkim timom.

On dodaje da njegovi igrači neće imati imperativ da trijumfuju u ovom dvomeču, jer ih i u slučaju eliminacije očekuje nastup u grupnoj fazi Lige konferencija.

– Sjajna je stvar što se ekipa izborila za grupnu fazu nekog od evropskih takmičenja. Imamo privilegiju da odigramo dva meča u kvalifikacijama, potom još šest evropskih, izmerićemo gde smo u ovom trenutku protiv izuzetno kvalitetnih rivala. Ako se desi da prođemo Olimpijakos, to bi bila sjajna stvar za klub. Sa utakmicama protiv takvog rivala možemo mnogo da dobijemo. Ponavljam, moramo da budemo hrabri i mudri – kazao je trener Čukaričkog.

Revanš meč igraće se na novoizgrađenom stadionu „Dubočica“ u Leskovcu.

– Prelepo. Imaćemo u budućnosti još ovakvih stadiona, država dosta ulaže, svaka čast na tome. Sjajan je bio ambijent na stadionu „Dubočice“, siguran sam da će publika najpre podržati i nas, a potom i gledati velike evropske ekipe na tom prelepom zdanju. Blizu je i Grčka, doći će i njihovi navijači, čeka nas sjajan ambijent – zaključio je Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari