Trener FMP-a: Nije uopšte lako igrati protiv Mege 1Foto: FMP logo

Trener košarkaša FMP-a Nenad Stefanović rekao je danas da nije lako igrati protiv Mege i dodao da će njegova ekipa u predstojećem meču ABA lige morati da bude koncentrisana „u osnovnim košarkaškim elementima“.

„Čeka nas duel sa ekipom koja pod vođstvom Vlade Jovanovića već drugu godinu igra sjajnu košarku. Imaju jasno definisane uloge i jasnu ideju kako tim treba da igra. Tačno znaju šta žele da urade na terenu, koga napadaju i ofanzivno i defanzivno. Nije uopšte lako igrati protiv njih“, rekao je Stefanović, prenosi klub.

„U utakmici sa Studentskim Centrom su pokazali na najbolji način koliko umeju da budu nezgodni… Mislim da im je nedostajalo malo sreće da skor koji imaju bude minimum za jednu pobedu bolji, ako ne i za dve“, dodao je on.

Košarkaši FMP-a gostuju sutra Megi, u utakmici petog kola ABA lige.

Posle četiri odigrana kola, tim iz Železnika ima tri pobede i jedan poraz, a Mega skor 2/2.

„Moramo svakako da budemo koncentrisani u osnovnim košarkaškim elementima, koji su nama važni, a to su defanzivna tranzicija, pik en rol odbrana i kontrola skoka. Moramo to da uradimo ako uopšte želimo da imamo šansu da dobijemo utakmicu“, rekao je trener FMP-a.

„Radujemo se ovom susretu, duelu dve ekipe koje imaju po nekoliko mladih srpskih igrača i nadam se da će svi imati lepu sliku sa nedeljne utakmice pa neka pobedi bolji“, istakao je Stefanović.

Prvotimac FMP-a Brajs Džons je rekao da od svoje ekipe u sutrašnjem meču očekuje da odigra čvrsto u odbrani i da kontroliš skok koliko god je to moguće.

„Mislim da je kontrola skoka na ovoj utakmici jedan od ključeva pobede. Želimo da igramo kao tim, jedan za drugog i da se zabavimo na terenu. Ukoliko uradimo sve navedeno mislim da imamo dobru šansu da pobedimo“, rekao je Džons.

Utakmica Mega – FMP na programu je sutra od 12.00 u Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari