Trener Golden Stejta oduševljen Nikolom Jokićem: Nemoćni ste kada ima loptu, favorit je za MVP nagradu 1Foto: Beta/AP Photo/Derik Hamilton

Aktuelni NBA šampioni polako se mire sa činjenicom da će krajem juna  krunu morati da predaju. Golden Stejt je i na terenu Denvera, u poslednjem meču, delovao nemoćno i lako savladivo. o čemu svedoči i konačnih 134:117.

Nikola Jokić se poigravao sa odbranom aktuelnog šampiona; duel je završio sa očekivanih 22 poena, 14 skokova i 16 asistencija.

Toliko je bio domantanat, da mu je posle meča ruku stisnuo Stiv Ker, šef struke Golden Stejta, sa kojima je četiri puta bio NBA šampion.

„Jokić je dobar u svemu. Svaki put kada ima loptu svi igrači su pretnja i potrebno je da cela odbrana bude oprezna. Njegova dodavanja otvaraju prostor za druge igrače na našim slabim stranama. Sjajan je da nađe bilo koga, na bilo kom delu terena, a kako sat otkucava samo polako spusti loptu dok ste vi nemoćni da bilo šta preduzmete. Očigledno je sjajan igrač i sa pravom je dvostruki osvajač MVP priznanja i prvi favorit za tu titulu ove sezone“, servilan je bio Stiv Ker, prilikom sumiranja utisaka, nakon poraza u Denveru.

Trener Voriorsa smastra da se treća četvrtina ispostavila prelomnom, s obzirom na to da su njegovi puleni u tom kvartalu primili 35 poena, postigavši 22.

„Treća četvrtina je donela prevagu. Promašili smo mnogo šuteva, bili loši u odbrani. Denver je pokazao da je trenutno najbolji tim na zapadu, igraju na veoma visokom nivou.“

Jedan od razloga loših rezultata ove sezone jeste produktivnost „druge petorke“. Na meču sa Nagetsima, ona je bila na sasvim korektnom nivou.

„Svaka utakmica je drugačija, ali se trudimo iznova da pružimo igračima šansu da igraju. Povreda i izostanak Drejmonda Grina otvorili su prostor za druge igrače i zaista sam zadovoljan kako su momci sa klupe iskoristili svoje minute. Svi su imali doprinos, Džejms Vajzman je igrao posle duže pauze i izgledao je dobro, sviđa mi se kako je odigrao i Džamajkl Grin, lepo je videti ga posle pauze, Divićenco je nastavio da igra na visokom nivou… Sviđa mi se doprinos rezervista, ali jednostavno kao tim nismo pružili dovoljno.“

Jokić je pritiv Voriorsa stigao do osmog tripl-dabla na poslednjih deset utakmica, ukupno 17. od početka sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari