Trener Gzire pred meč u Nišu: Kvalitet terena na „Čairu“ ispod nivoa za profesionalni fudbal 1Foto: Starsport

Daren Abdila, trener malteške Gzire, ekipe sa kojom Radnički u četvrtak (19.00) igra u Nišu revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, rekao je da rezultat iz prvog meča (2:2) daje nadu njegovim igračima da mogu da se plasiraju u narednu rundu.

„Radujemo se ovoj utakmici. Prva nam je dala mnogo samopouzdanja, dobro smo radili prethodnih dana. Radnički je ovde potpuni favorit, sav pritisak je na njima, ako oni prođu niko neće biti iznenađen, ali mi smo autsajderi sa poraslim samopouzdanjem i probaćemo to da iskoristimo“, istakao je trener Gzire na zvaničnoj pres konferenciji uoči sutrašnje utakmice.

Abdila je rekao da je Radnički u prvom meču pokazao da ima slabosti u odbrani

„Radnički je veoma dobar tim, poseduju kvalitetne igrače, posebno su moćni u napadu, ali imaju i svoje slabosti u odbrani, koje ćemo pokušati da iskoristimo. Izgubili su puno odlaskom Stefana Mitrovića, ali imaju igrače koji mogu da ga zamene. Mi ćemo imati nekoliko izmena u timu. Dvojica su neizvesna zbog povreda, odluka će pasti pred samu utakmicu“.

Trener ekipe sa Malte istakao je da je kvalitet terena na stadionu „Čair“ ispod nivoa profesionalnog fudbala.

„Tačno je da nismo navikli da igramo na prirodnoj travi. Retko smo imali priliku i da treniramo na njoj, osim ponekad na našem nacionalnom stadionu. Nažalost, nismo imali priliku ni ovde u Nišu. Ja goru podlogu nisam video u životu, nismo ni trenirali. Mislio sam da se takve stvari ne dešavaju u profesionalnim klubovima, ali, eto, desilo se. Osetićemo teren Čaira sada, nakon ove konferencije“, zaključio je Abdila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari