Trener Juventusa hvali Vlahovića nakon prekida golgeterskog posta 1foto EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Uspeli su fudbaleri Juventusa da slave na gosotvanju Salernitani (0:3) i to uz dobru partiju srpskih fudbalera. Obojica su, Filip Kostić i Dušan Vlahović, bili strelci u meču u kojem su crno-beli dominirali di poslednjih pola sata utakmice.

Dušan Vlahović je na terenu Salernitane prvi put pogodio posle gotovo tri meseca golgeterskog posta koji je usko povezan i sa njegovim zdravstvenim problemima, odnosno povredom prepone.

Srbin je prv gol dao iz jedanaesterca, a mogućnost da izvede najstrožu kaznu dobio je nakon što mu je Di Marija ustupio mesto izvođača.

Učestvovao je Vlahović i kod gola Filipa Kostića, a potom je još jednom pogodio.

„Pre svega, najbitnije je da smo pobedili. Nismo pre toga tri meča ostvarili trijumf, tako da je pobeda ključna. Želim da se zahvalim saigračima i treneru i da kažem da moramo ovako da nastavimo“, bile su uvodne impresije Vlahovića, neposredno nakon utakmice.

„Napadaču je bitno da postigne gol. Napadači žive za golove. Želim da se zahvalim Di Mariji što mi je prepustio penal, to mi je zaista pomoglo. Ovo je moj prvi gol posle 115 dana za Juventus, potrebno mi je još utakmica da podignem tempo. Nadam se da ću uskoro biti na 100 odsto spremnosti“, poručio je Srbin.

Masimilijano Alegri, osim o partiji Vlahovića, morao je posle utakmice da akcentuje i bodovne kalkulacije do kraja seozne, odnosno izbegavanje borbe za opstanak ukoliko Juventus ostane kažnjen „samo“ sa već oduzetih 15 bodova zbog finansijskih malverzacija.

„Prikupili smo dosad 41 poen, ali trenutno imamo samo 26. Treba nam još barem 14 bodova da bismo obezbedili siguran opstanak, pa ćemo onda videti gde smo. Ne mislim da smo u nivou sa Moncom, ali cilj nam je da budemo u gornjem delu tabele. Što se tiče utakmice, igrali smo dobro 90 minuta, ali smo bili malo površni u poslednjih 30 i dopustili smo mnogo šuteva na gol rivalu“, naveo je Alegri.

Italijanski stručnjak je bio zadovoljan partijom koju su pružili reprezentativci Srbije, posebno Dušan Vlahović.

„Vidi se da se fizički oseća bolje. Bolje se kreće, oštriji je, tehnički je takođe bio na visokom nivou protiv Salernitane. Di Marija je bio fantastičan 45 minuta. Ako tako bude mogao da igra 60 minuta, davaće nam veliku prednostu odnosu na rivale.“

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari