Trener Manrese govorio o potencijalnom odlasku Aleksa Renfroa 1Foto: Starsport

U Partizanu su rešeni da dovedu iskusnog pleja Aleksa Renfroa, koji je dobrim ovosezonskim partijama u velikoj meri pomogao da Manresa trenutno bude vrlo prijatno iznenađenje u španskom šampionatu.

U klubu su prezadovoljni partijama Amerikanca koji je u karijeri igrao za velikane poput Barselone ili Bajerna i po svemu sudeći maksimalno će se potruditi da zadrže organizatora igre koji će od 1. januara imati pravo da izabere novu sredinu na osnovu klauzule u ugovoru koja mu to dopušta, pod uslovom da je reč o ekipi koja igra međunarodno takmičenje i spremna je da plati propisano obeštećenje – izvesno ne veće od 200.000 evra.

Španski novinari već uveliko spekulišu da bi Renfro poslednji meč u dresu nekadašnjeg šampiona Španije mogao da odigra 29. decembra protiv Tenerifa, čega je svestan i Đoan Penjaroha, trener šestoplasirane ekipe Endesa lige sa skorom 8-5.

– U poslednje vreme su mogućnosti i glasine da će ići više ili manje uticale na njegove igre. Pre tri sedmice smo razgovarali, ima klauzule, ponude… Videli smo šta je sve uradio za nas, za to mu skidam kapu, kako je igrao do sada – iskren je Penjaroha.

Osim Partizana, sa kojim Renfro verovatno ima načelan dogovor u igru se upustio i ruski Zenit, koji nakon odlaska Vasilija Karaševa i dolaska Đoana Plaze na mesto trenera želi i da osveži tim, pogotovo na poziciji organizatora igre.

U Partizanu čekaju kaznu

Osim poraza od Cedevite u poslednjem kolu ABA lige, takođe većim od tri poena, što je razlika kojom su crno-beli trijumfovali u Zagrebu na početku sezone, tako da hrvatski šampion ima bolji međusobni skor, u Partizanu su svesni kazne koju će dobiti zbog loše organizovane utakmice koja je na 20 sekundi pre kraja prekinuta na 20 minuta zbog huliganskog ponašanja dela publike. Navijači su konstantno tvrdim predmetima i novčićima gađali stručni štab i igrače na klupi Cedevite, a kada je Andrija Stipanović, centar gostiju, pogođen u glavu, sudije su jednostavno morale da prekinu utakmicu i zahtevaju da se deo tribina isprazni. Osim novčane kazne, u Partizanu strahuju da bi najmanje jedan meč kod kuće mogli da odigraju pred praznim tribinama i to u okolnostima kada im je svaka pobeda bitna u borbi za plej-of (skor 6-6).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari