Trener Zvezde posle poraza u Ljubljani: Doktori će nam reći šta se desilo Teodosiću 1Foto: EPA-EFE/TOMS KALNINS

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je posle poraza njegovog tima na gostovanju Cedevita Olimpiji u 15. kolu ABA ligi (96:86), da je poraz posledica velikog broja utakmica u sezoni,

Grčki stručnjak smatra da je problem bila odbrana, jer je slovenački tim dao skoro duplo više poena u odnosu na prvi meč dve ekipe.

– Česitao bih Cedeviti na pobedi. Igrali su sa više energije. Bilo je jasno da kada dozvolite protivniku da postigne 96 poena, da ste u problemu i da je teško pobediti. Mi smo postigli 86 poena na strani, ali naša odbrana nije bila dovoljna – rekao je Grk.

On je dodao da je poraz posledica činjenice da su crveno-beli odigrali tri utakmice za pet dana.

– Za mene je ovo posledica rasporeda koji imamo. Igrali smo tri utakmice u pet dana, dva putovanja u ovih pet dana. Kao što shvatate, trudimo se da damo svoje najbolje. Nažalost, to nije bilo dovoljno. U NBA ovo zovu “raspored porazi”. Za nas je to takav poraz. Nastavljamo, još uvek smo prvi u ABA ligi. Imamo dobar momentum u Evroligi – izjavio je Sferopulos, i dodao da još uvek nije poznato da li se Miloš Teodosić teže povredio:

– Videćemo, doktori će nam reći.

U narednom kolu regionalne lige crveno-beli u nedelju 14. januara dočekuje čačanski Borac (19.30).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari