Trenera Đirone muči povreda najboljeg napadača ekipe pred susret sa Realom 1Foto: EPA-EFE/Siu Wu

Trener Đirone Mičel je u najmanju ruku oprezan sa igračima koji se vraćaju u „pogon“ nakon povrede.

Međutim, Đirona će za četiri dana morati da se suoči sa Real Madridom na „Santjago Bernabeuu“ u meču za lidersku poziciju na tabeli španske Primere, tako da će odluka biti na mladom stručnjaku da li će tu utakmicu započeti sa Artemom Dovbikom u špicu napada, koji je zbog bola u kolenu bio odsutan protiv Real Sosijedada.

Prvi utisci su bili veoma negativni i strahovalo se od najgoreg scenarija, ali je sreća bila naklonjena katalonskom timu budući da su obavljeni testovi pokazali da Ukrajinac nema nikakvu ozbiljnu dijagnozu i jasno je da će biti spreman derbi kola.

Klub nastavlja da prati Dovbikov oporavak, vodeći računa o svakom detalju kako bi napadač bio u optimalnim uslovima za utakmicu sezone.

To je odlična vest za katalonski tim, koji je izgubljenim bodovima platio izostanak najboljeg strelca ekipe u prošlom kolu budući da je odigrao samo 0:0 sa Sosijedadom kod kuće.

Nakon što je isključena povreda meniskusa, najveća briga medicinskog osoblja bila je da napadač prestane da oseća nelagodnost u kolenu, piše katalonski list Mundo Deportivo.

Čini se da oporavak Dovbika ide na bolje, ali ono što se još uvek ne zna je to da li će fizički biti spreman da odigra svih 90 minuta ili će ući na teren kao rezerva sa klupe.

Meč između Reala i Đirone na programu je ove subote u 18.30 časova.

Real je kao gost slavio sa 3:0 u meču dveju ekipa u jesenjem delu sezone.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari