Trening kamp na Kopaoniku 1Foto: Starport

Iako većina košarkaša neće imati takmičarske mečeve faktički do septembra, Košarkaški savez Srbije, u saradnji sa selektorom Igorom Kokoškovim, odlučio je da i ovoga leta okupi standardne, ali i potencijalne kandidate za najbolju selekciju.

Oni će od 22. juna do 2. jula boraviti na Kopaoniku, sve u cilju održavanja kolektivnog duha, ali i kao preventivni vid od mogućih povreda posle preduge pauze zbog pandemije korona virusa.

Srbija je 23. juna trebalo da počne sa misijom obezbeđivanja olimpijske vize na kvalifikacionom turniru u Beogradskoj areni, ali je turnir pomeren za kraj juna naredne godine iz opšte poznatih razloga.

Nije poznato ko će sve biti na pripremama, ali je jasno da NBA, kao i igrači koji nastupaju u Bundesligi i ACB ligi neće biti u stanju da se odazovu pozivu.

Jednostavno, očekuje se nastavak sezone u NBA, dok je jun mesec praktično bukiran u Nemačkoj i Španiji, jer će se tada igrati nastavak prekinutih šampionata.

Ujedno, na pripremama, najverovatnije, neće biti ni Igora Kokoškova, koji kao asistent radi u stručnom štabu Sakramento Kingsa, tako da će sa igračima raditi njegovi pomoćnici: Dejan Milojević, Vlada Jovanović i Jovica Antonić. Igači će pre okupljanja biti testirani na korona virus.

Okupljanje i na Zlatiboru

Ženska košarkaška reprezentacija, selektorke Marine Maljković, okupiće se na Zlatiboru na kome će trenirati do 15. do 25. juna.  Naše devojke u novembru, ukoliko bude moglo da se igra, očekuju kvalifikacioni mečevi za Evropsko prvenstvo koje je na programu u junu naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari