Trijumf Nadala u Rimu 1Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Španski teniser Rafael Nadal osmi put je trijumfovao na turniru masters serije u Rimu, pošto je danas u finalu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva u tri seta, sa 6:1, 1:6, 6:3.

Nadalu je to rekordna 32. titula na mastersima i sada ima dve više od Novaka Đokovića, a zahvaljujući današnjoj pobedi vratio se na prvo mesto ATP liste.

Finalni duel bio je pun preokreta, a Zverev je propustio veliku priliku da odbrani titulu koju je u Rimu prošle godine osvojio pobedivši Đokovića.

Nakon lako izgubljenog prvog seta, Zverev je u drugom uzvratio istom merom i „kralj šljake“ je uspeo da izbegne poraz sa nulom tek u svom poslednjem servis gemu.

Na početku odlučujućeg seta dvadesetjednogodišnji nemački teniser je napravio brejk, koji je čuvao do vođstva od 3:1, a onda je meč morao da bude prekinut zbog puljska i utisak je da je pedesetominutna pauza spasila Nadala.

Po povratku na teren Zverev je potpuno izgubio fokus i ređao je grešku za greškom, dok je Nadal zaigrao kao preporođen i vema lako i brzo dobio je pet gemova i osvojio 78. titulu u karijeri. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari