U Austriji danas počinje borba za naslov fudbalskog reprezentativnog prvaka Evrope u konkurenciji igrača do 19 godina. Posle kvalifikacionih borbi u trci za trofej ostalo je osam ekipa, raspoređenih u dve grupe, među kojima se nalazi i srpska selekcija. Mada ih, zbog lošijeg kvaliteta naše lige iz koje je selektor Zvonko Živković regrutovao većinu svojih izabranika, odnosno izostanka nekoliko povređenih startera, ne svrstavaju u kandidate za visok plasman, strateg „orlića“ tvrdi da Bosančić, Gulan, Majstorović i ostali nisu došli na EP da bi statirali u duelima sa izvikanijim timovima Nemačke, Rusije i Francuske, s kojom se večeras, u Ridu (18.

U Austriji danas počinje borba za naslov fudbalskog reprezentativnog prvaka Evrope u konkurenciji igrača do 19 godina. Posle kvalifikacionih borbi u trci za trofej ostalo je osam ekipa, raspoređenih u dve grupe, među kojima se nalazi i srpska selekcija. Mada ih, zbog lošijeg kvaliteta naše lige iz koje je selektor Zvonko Živković regrutovao većinu svojih izabranika, odnosno izostanka nekoliko povređenih startera, ne svrstavaju u kandidate za visok plasman, strateg „orlića“ tvrdi da Bosančić, Gulan, Majstorović i ostali nisu došli na EP da bi statirali u duelima sa izvikanijim timovima Nemačke, Rusije i Francuske, s kojom se večeras, u Ridu (18.00), sastaju na startu nadmetanja u B grupi.
– Francuska je jedna od najjačih selekcija ovde. Ima fizički jak i veoma organizovan tim, koji puno trči, dobro skače, taktički moćno deluje… Videćemo da li ćemo i koliko moći da im nametnemo svoj stil igre. Neće nam uopšte biti lako, ali neće ni njima. Ni bilo kojem našem protivniku, jer iako je za nas i sam plasman na prvenstvo uspeh, a na raspolaganju nemamo nekolicinu vrlo važnih igrača, siguran sam da Srbija nikome neće biti „topovska hrana“. Daćemo sve od sebe, pa dokle doguramo – tvrdi šef stručnog štaba našeg tima, koji će, ipak, na teren moći da pošalje i Ljubomira Fejsu. Sjajni vezista na kraju je popustio pred zahtevima kulskog Hajduka, raskinuo ugovor sa francuskim Mecom i, posle ukidanja suspenzije, otputovao u Austriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari