Trinkijeri: Nedovoljno treninga 1Foto: STARSPORT

Konačno su košarkaši Partizana spojili pobede u Evrokupu i ABA ligi.

Trijumfom nad Limožom u sredu su sačuvali oreol jedinog neporaženog tima u tom FIBA takmičenju i na vreme osigurali prolaz u drugu rundu, a teškim i tesnim subotnjim slavljem protiv FMP-a – 90:85 (19:20, 21:20, 26:19, 24:26) u ABA ligi prekinuli sopstvenu praksu kiksiranja u regionalnom prvenstvu posle vrhunskih partija u Evropi, ali i okončali maksimalan učinak „limenki“ u istom.

– Ovo je bila izuzetno teška utakmica za nas. Jedna ekipa je bila sveža i sve je pogodila, a druga se motala po terenu sa onim što smo imali od energije. Mi nismo dobro igrali i malo smo komplikovali svoje živote, dok je FMP bio izvanredan, ali mislim… Ne znam kako ovo da kažem na srpskom, pa ću vam reći na engleskom – „doesn’t look good, but the taste is amazing“.

Za mene je ovo izuzetno važna pobeda. Voleo bih da igramo bolje, ali sada nisam mogao da tražim više od ovoga. Nisam nikada zadovoljan, ali ovog puta jesam. Zbog svojih igrača. Bitno je da smo uspeli da ih dobijemo – tako je u očima trenera crno-belih Andree Trinkijerija izgledala rezultatska klackalica u beogradskom derbiju u hali „Aleksandar Nikolić“, obeleženog očajnim šutem domaćina sa 6,75 metara (5/23), 11 trojki gostiju i nadasve poenterskim nadahnućem pobednikovog Amerikanca Rašona Tomasa (23).

Italijanski stručnjak radi ove sezone ono zbog čega je doveden i skupo plaćen, ali žali se da mu ekipa ne trenira koliko je potrebno.

– Od Limoža smo imali 25 minuta treninga, ali ne zato što smo lenji, već zato što ne stižemo. Svaki dan gledamo ko je zdrav ko nije, ko mora da odmara. Voleo bih da mogu da koristim taj skor od 5-0 u Evropi, ali ne mogu. Opet igramo u utorak, dolazi nam Venecija, biće teško.

Šef struke poraženog tima Vladimir Jovanović žali za ispuštenom šansom.

– Imali smo prazan hod sredinom i krajem treće četvrtine, primili smo neke poene za koje smo mislili da ne treba da ih primamo, a minut i po pre kraja smo imali jednu od ključnih izgubljenih lopti… Bode oči 20 izgubljenih lopti… Mislim da je to previše, ali odigrali smo koliko smo u ovom trenutku mogli da pariramo ekipi Partizana. Zaboravićemo ovo i spremamo se za naredne protivnike – gleda napred mladi trener „limenki“.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari