Troicki bolji od Tipsarevića u Kvinsu 1

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo turnira u Kvinsu nadigravši Janka Tipsarevića rezultatom 5:7, 7:6, 7:6, posle skoro tri sata igre.

Nakon vođstva u setovima od 1:0 starijeg srpskog igrača, Troicki je napravio preokret prvo izjednačivši a potom i došavši do trijumfa kroz taj-brejkove, što mu je donelo treći trijumf nad sunarodnikom.

Do prvog brejka u meču stigao je Tipsarević u trećem gemu da bi Troicki odmah u narednom uzvratio istom merom. Stariji igrač ipak je prelomio prvu deonicu pošto je iskoristio poslednju priliku da oduzme servis rivalu. Drugi set bio je još dramatičniji, a Troicki je kroz taj-brejk stigao do izjednačenja. U poslednjoj deonici, koja je trajala preko sat vremena, ponovo je bolji bio 39. teniser sveta koji će u drugom kolu igrati protiv Amerikanca Donalda Janga.

Jučerašnji dan u Londonu obeležila je rana eliminacija Miloša Raonića koji je izgubio u prvom kolu od 698. tenisera svate,  Australijanca Tanasa Kokinakisa (7:6, 7:6). Kako igrači tokom meča nisu napravili nijedan brejk, setovi su odlučeni posle taj-brejka, u kojima se Kokinakis, koji je dobio specijalnu pozivnicu organizatora, bolje snašao.

Branilac titule u Kvinsu je Endi Marej koji je na ovom turniru ostvario uspehe kojima nema ravnih, pošto je  prošle godine postao prvi teniser u 128-godišnjoj istoriji takmičenja koji je trijumfovao pet puta. Škot je juče trebalo da ukrsti rekete sa sunarodnikom Aljažom Benedem, koji se povukao u poslednjem trenutku zbog povrede zgloba, pa mu je prvi protivnik na kraju bio Džordan Tompson, 90. na ATP listi. U Londonu je trebalo da igraju i Rafael Nadal i Nik Kirjos, međutim Australijanac je odustao zbog povrede posle izgubljenog prvog seta od Amerikanca Donalda Janga u prvom kolu, dok je Španac odlučio da želi da se odmara pred Vimbldon. Pobedniku Kvinsa pripašće 500 ATP bodova i 395.690 evra, dok će poraženom finalisti otići 300 poena i 193.985 evra.

Jankovićeva ponovo izgubila

Najbolje rangirana srpska teniserka Jelena Janković doživela je četvrti uzastopni poraz. Jankovićeva je u prvom kolu turnira na Majorki izgubila od Francuskinje Karoline Garsije 6:4, 6:4. Srpkinja je čak sedmi put u poslednjih osam mečeva poražena, a treći turnir u nizu završava već na startu. Garsija, koja brani titulu na Majorki, u narednoj fazi sastaje se sa Janom Cepelovom iz Slovačke. Nagradni fond turnira sa Baleara iznosi 226.750 dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari