Troicki: Ukidanje Đokovićeve vize politički režirano 1Foto: STARSPORT

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki iznenađen je i šokiran odukom australijskih vlasti da ponište vizu Novaku Đokoviću i smatra da je to neprimereno prema najboljem teniseru u istoriji tog sporta.

On je za Prvi program Radio Beograda ocenio da je sve politički režirano i konstatovao da je Novak izigran i da je, ne svojom voljom, bio politička marioneta.

„Imam gorak utisak o svemu. Novak je dobio dozvolu da može da dođe da učestvuje na turniru, a onda kreću problemi čim je sleteo u Australiju. Jednostavno, to je katastrofalan tretman prema prvom igraču sveta“, rekao je Troicki.

Kako prenosi RTS, njega je posebno razočarao nedostatak reakcije igrača i teniskih organizacija, pogotovo činjenica da se ATP i udruženja igrača nisu oglasili sve ovo vreme, a čak ni Australian open nije stao iza svog igrača.

„Nisu ga podržali, to je stvarno katastrofalno po tenis i to ne mogu da podnesem, a takđe su me razočarali i mnogi igrači. Novak, nažalost, nije dobio punu podršku, tenis je pojedinačni sport i to pokazuje da nikada neće biti ujedinjeni i nikada neće podržati svog kolegu“, procenio je Troicki.

„U nastavku sezone sada su za Novaka posebne okolnosti“, napomenuo je on i poručio da Đoković „što pre ovo mora da zaboravi i pređe preko svega na najbolji mogući način“.

„Ovo je jedno veliko iskušenje za njega i verujem da će iz ovoga izaći još jači, kao što je uvek i izlazio iz teških situacija“, zaključio je Troicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari