Troicki zakazao meč sa Raonićem 1Foto: KOEN SUYK/EPA

Viktor Troicki ostao je jedini teniser iz Srbije na mastersu u Majamiju pošto je Dušan Lajović izgubio u prvom kolu od Kevina Andersona, a Jelenu Janković ranije je eliminisala Jaroslava Švedova iz Kazahstana 4:6, 6:4, 7:6 (7-3).

Južnoafrikanac je silovito otvorio meč protiv Lajovića, iskoristivši prvu brejk šansu i stvorivši prednost od 3:0, što je u nastavku, uz još jedan oduzet servis rivalu, pretvorio u vođstvo u setovima. U nastavku meča srpski teniser je odigrao ravnopravnije, u jednom trenutku i zapretio preokretom praveći brejk za vođstvo od 3:2, ali je Anderson našao način da uzvrati i da prođe u sledeću fazu takmičenja gde ga čeka duel sa Japancem Keijem Nišikorijem. I Viktor Troicki se mučio protiv 82. igrača sveta Tijaga Monteire.

Srpski teniser prelomio je meč u drugom gemu drugog seta kada je prvo spasao dve brejk šanse, da bi u sledećem gemu oduzeo servis protivniku i preuzeo kontrolu. Drugim brejkom je overio set i onda krenuo u seriju do samog kraja. Nanizao je pet gemova u odlučujućem setu, propustio četiri meč lopte kod rezultata 5:0, ali je odmah odservirao za meč i posao završio za nešto manje od dva sata igre. U drugom kolu Troicki će igrati protiv trećeg nosioca Miloša Raonića. Srbin i Kanađanin sastali su se do sada četiri puta a Troicki je samo jednom trijumfovao u Pekingu 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari