Tucak: Nama za zlato 25, a Srbima 70 hiljada evra 1EPA-EFE/MARKO METLAS

Vaterpolisti Hrvatske letos su bili daleko od toga da im misija osvajanja olimpijskog zlata u Tokiju bude uspešna. U četvrtfinalu su poraženi od Mađarske, što je za naše komšije bilo veliko razočarenje.

Ni dva meseca kasnije, u Hrvatskoj nikako da se pomire sa činjenicom da nisu bili ni u prilici da se bore makar za jedno od odličja u Tokiju.

I sam selektor Ivica Tucak vrlo je kritičan prema načinu na koji je vodio ekipu i kako su njegovi izabranici igrali, ali je, takođe, imao šta da kaže i o radu matičnog saveza.

„Da li mislite da je normalno kada naši igrači čuju da imaju nagradu za zlato 25.000 evra, a Srbi 70.000, dok Mađari ili Italijani imaju 100-120.000!? Dobro, ne idemo mi na OI zbog novca, ali sve to negde ostavlja nekakav trag“, naveo je Tucak.

On se osvrnuo na utakmicu u grupi u kojoj je Hrvatska pobedila Srbiju.

„Odigrali smo sjajnu utakmicu i napadački, sa 14 postignutih golova, a mislim da smo ih odbrambeno, pogotovo sa igračem manje, potpuno neutralisali. Na 14:9 je utakmica bila gotova. Oni su imali 20 igrača više. Mi smo odlučili na pripremama da ćemo ih napadati u liniji, da nećemo dozvoliti da nam Mandić ili Filipović ulaze unutra sa tri-četiri mahanja, jer su to „ljudi ubice“. Mislim da smo ih u tom delu strašno iznenadili. Dobili smo tu utakmicu, rešili smo direktno plasman u četvrtfinale“, otkrio je Tucak deo taktike koju je primenio protiv Srbije u grupnoj fazi Olimpijskih igara.

Već u četvrtfinalu, Hrvati su naleteli na mlađe i poletnije vaterpoliste Mađarske.

„Svaka utakmica na turniru je posebna priča, kada se završi grupa onda dolazi ono najvažnije, a to je četvrtfinale, koje smo mi na velikim takmičenjima uvek prolazili. Nažalost, ovaj put smo poklekli pred protivnikom, a ja ni danas neću reći da je Mađarska bolja od nas“, razmišljanja se selektor Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari