U Argentini željno očekuju nastavak saradnje sa Lionelom Skalonijem 1 Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Osvojio je najvažnije trofeje, posle titule najbelje reprezentacije u Južnoj Americi, sa Argentinom je nedavno podigao Zlatnu boginju. S tim u vezi, u matičnom Savezu očekuju da Lionel Skaloni produži saradnju sa trostrukim prvakom sveta.

Za godinu i po dana Skaloni je doneo Argentini sva tri najveća moguća trofeja do kojih je mogao da dođe: prvo Kup Amerike, pa Finalisimu i na kraju titulu prvaka sveta u Kataru.

Skaloni ima važeći ugovor sa Fudbalskim savezom Argentine do 31. decembra ove godine. Još u septembru su dogovoreni uslovi novog ugovora, koji bi trebalo da važi do Mundijala 2026, međutim, nije potpisan.

Još uvek nisu poznati razlozi zbog kojih nije potvrđen nastavak saradnje. Argentinci se pribojavaju da je Skaloni u međuvremenu dobio unosniju ponudu, odnosno da dogovoreni uslovi pre Mundijala nisu više u skladu sa postignutim dostignućima u Kataru.

Za predsednika Saveza, pak, nema nikakvih nedoumica.

„Lionel će nastaviti da bude selektor reprezentacije Argentine. Obojica smo ljudi od reči, rukovali smo se i rekli „da“. Nemam nikakvu dilemu da će ostati“, uveren je Tapija.

Tapija nove uslove ne pominje, ali podseća javnost da je on bio taj koji je podržao Skalonija.

„Kada sam odlučio da on bude selektor, 99 odsto javnosti je bilo protiv. Ispostavilo se da nismo pogrešili. Imamo sjajnog selektora. Tri titule osvojene za godinu i osam meseci to govori. Svojim radom on i njegovi pomoćnici doneli su veliku radost milionima Argentinaca“, kaže predsednik Saveza.

Olakšavajuća okolnost jeste ta da Skaloni želi da nastavi da predvodi reprezentaciju Argentine, ali bi u Savezu trebalo da revidiraju uslove za potpis novog ugovora.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari