U Bajernu saglasni: Dobro smo prošli, moglo je da bude i gore 1 EPA-EFE/RONALD WITTEK CONDITIONS

Posle eliminacije Juventusa, Viljareal je i protiv Bajerna pokazao da je zaista kvalitetan rival, vredan plasmana u četvrtfinale Lige šampiona. Da su imali više sreće, verovatno bi iz Španije Bajern ispratili sa više golova u odnosu na minimalnih 1:0 pred revanš u Minhenu naredne nedelje. Takav utisak dele i Bavarci.

Unai Emeri je odličan stručnjak i jedino našta ne može da se navikne jeste rad u klubovima opterećenim vrhunskim rezultatima koji uglavnom imaoju umušljene fudbalere, sa kojima Španac nije umeo da se izbori u Pari Sen Žermenu i Arsenalu.

Tamo gde su ga slušali i sledili njegove taktičke principe problema nije bilo, kao u Sevilji, odnosno danas u Viljarealu.

„Žuta podmornica“ je taktički nadigrala Bajern, igrajući lep i napadački fudbal – do noge. Započinjali su akcije iz poslednje linije, tražili rešenja „po zemlji“ i nalik stilu koji neguje Julijan Nagelsman, nadvisili Bajern, koji u timu ima sve same vrhunske atlete.

I sami Bavarci su svesni da su u Španiji rezultatski mnogo bolje prošli nego što je to bilo manifestovano na terenu.

„Prihvatićemo ovaj rezultat. Znamo da je moglo da bude i gore. Moramo da odamo poštovanje našem rivalu. Sada treba da se podignemo i uzvratimo, Imamo utakmicu kod kuće naredne nedelje, izgubili smo 0:1. Tek smo na pola dvomeča. Potrudićemo se da dobijemo bundesligaški meč za vikend i onda dolazi utorak. Znamo šta moramo da uradimo“, iskreno je delovao Tomas Miler.

Osim gola Dandžume, zbog minimalnog ofsajda poništen ej fantastičan pogodak Kokelana u finušu poluvremena, dok je u nastavku meča Moreno pogodio stativu.

„Nije nas bilo nigde u prvom poluvremenu. U drugom smo rizikovali znatno više, ali su tada stvari postale još luđe. Moramo da budemo pošteni i priznamo da smo dobro prošli sa samo 0:1. Jedina dobra stvar je da imamo još jednu utakmicu. Siguran sam da ćemo pokazati drugo lice u Minhenu“, saglasan je sa Milerom Džošua Kmih.

Julijan Nagelsman  nije krio kako je minimalan poraz više nego dobar rezultat za njegovu ekipu pred revanš.

„Zaslužili smo da izgubimo. U prvom poluvremenu nedostajalo nam je snage u odbrani, stvorili smo premalo šansi. Drugo poluvreme bilo je potpuno divlje. Prepustili smo kontrolu jer smo očajno želeili da damo gol, ali smo mogli da primimo još dva. Činjenica da je samo 0:1 daje nam samopouzdanje pred revanš. Pokazaćemo drugo lice naredne nedelje“, uverava trener Bajerna.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari