U Borusiji veruju da će Haland ostati 1Foto: Beta/AP/Marius Becker

Već narednog leta, za 75 miliona evra, bez pregovora sa Borusijom Dortmund, najbogatiji evropski klubovi moći će da odvedu Erlinga Halanda.
Real Madrid slovi za vodećeg favorita u angažovanju sjajnog Norvežanina, međutim „milioneri“ veruju da ga mogu zadržati u svojim redovima i nakon leta 2022.

U Borusiji se nadaju da bi u toku sezone mogli da se dogovore sa Halandom, njegovim ocem i Minom Rajolom, koji zastupaju interese fenomenalnog 20-godišnjeg napadača, u smislu da levonogi centarfor ili produži ugovor, odnosno u okviru postojećeg ugovore klauzulu u vezi sa daleko unosnijim obeštećenjem u odnosu na postojećih 75 miliona evra.

„Neki „stručnjaci“ kažu da moramo da prodajemo zato što smo na berzi (kako bi klub isplatio dividende akcionarima, op. au), da je to razlog zbog kojeg će Haland otići narednog leta. Sve je to sr…. Odluku o tome hoćemo li i koga prodati donosi isključivo Upravni odbor. A još nismo odlučili šta da radimo, da li će Erling ostati ili otići narednog leta. Videćemo“, razmišljanja je Hans Joakim Vacke, izvršni direktor Borusije.

„Haland je već sad zrela osoba, sposobna da sama odlučuje. U svakom slučaju, u jednom trenutku karijere igraće za najbolji klub sveta, iako je već sad deo jednog od najboljih klubova sveta. Naravno da znam da je Real Madrid jedan od udvarača“, naveo je Vacke, koji se uzda u to da jedino merilo vrednosti, pri povlačenju narednog poteza Mina Rajole, kada je u pitanju karijera Erlinga Halanda neće biti novac, u šta je teško poverovati.

„Lopta je sad u Erlingovom dvorištu. U dobrim sam odnosima sa njegovim agentom Minom Rajolom, a nije korektno da pretpostavimo kako agent misli samo na novac. Mino sigurno razmišlja i šta je najbolje za njegovog klijenta. Erling je taj koji drži ključeve, a ja kao izvršni direktor nisam ni optimista, ni pesimista po ovom pitanju“, istakao je Vacke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari