Kultard vozio Red Bulov bolid po ulicama u centru Beograda (FOTO) 1Foto: BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC

U okviru manifestacije Red Bull Show Run Beograd, koja je danas održana prvi put u Srbiji posle 83 godine, legendarni britanski vozač Formule 1 Dejvid Kultard vozio je bolid četvorostrukog svetskog šampiona Sebastijana Fetela.

Uz jake mere ozbezbeđenja, Red Bull Show Run organizovan je u Beogradu posle Dalasa, Tokija, Meksiko Sitija, Belfasta, Kopenhagena, Džede i drugih gradova širom sveta.

U okviru manifestacije simbolično će biti ispraćen četvorostruki svetski šampion i nemački vozač Formule 1 Sebastijan Fetel, koji je ozvaničio kraj trkačke karijere posle ovogodišnje trke za Veliku nagradu Italije.

Njegovim šampionskim bolidom RB7 upravljaće legendarni britanski vozač Dejvid Kultard, pobednik 13 trka Formule 1, koji je u karijeri zabeležio čak 62 pobede.

Nemačka ekipa Red Bull Driftbrothers pripremila je drift šou, sa motociklistom Arunasu Gibiježijem koji je specijalista za kaskadersku vožnju.

Prilazi tribinama na Trgu Republike, Kolarčevoj, na Terazijama i Studentskom trgu bili su blokrani za saobraćaj.

U Beogradu se danas održavaju protesti protivnika Evroprajda i šetnja u okviru prve evropske LGBTQI+ manifestacije u istočnoj Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari