U Čukaričkom nezadovoljni žrebom za plej-of Lige Evrope: Uvek dobijamo najteže protivnike 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Trener fudbalera Čukaričkog Dušan Kerkez rekao je da njegova ekipa nije imala sreće na današnjem žrebu za plej-of Lige Evropa, pošto će igrati protiv pobednika dvomeča Olimpijakosa i Genka.

„Smatram da će biti prilično neizvesno u duelu Olimpijakosa i Genka, dao bih nešto veće šanse Grcima u tom dvomeču, otprilike 60-40. Nema dileme, izvukli smo najjači par, nije nas sreća pogledala prilikom žreba. Na nama je da pružimo maksimum, da se dostojno borimo i da pokušamo da napravimo iznenađenje. Ostaje nam da vidimo ko će biti naš protivnik, sasvim je dovoljno vremena do prvog meča“, rekao je Kerkez za klupski sajt.
Prva utakmica plej-ofa igraće se 24. avgusta u Grčkoj ili u Belgiji, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu. Poraženi iz tog duela ima obezbeđen plasman u grupnu fazu Lige konferencija.

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević rekao je da će protivnik biti favorit u plej-ofu.

„Izgleda da nemamo sreće na žrebu, pre dve godine smo izvukli Hamarbi, prošle godine Tvente, sada pobednika meča Olimpijakos – Genk. I uvek su to bile najteže opcije u tom trenutku. Ali, igra se 11 na 11, ne želimo da se odreknemo borbe za plasman u grupnu fazu Lige Evropa. Sjajna je okolnost što ćemo imati obezbeđenu evropsku jesen, ali borićemo se do kraja. Želimo da napravimo iznenađenje“, naveo je.

Matijašević je rekao da bi voleo da njegova ekipa igra protiv Olimpijakosa, zato što je u Grčkoj radio i zna kakva je atmosfera u Pireju.

„Jasno nam je da je Olimpijakos veliki klub, doduše nema neke razlike između njih i Genka, biće teško u svakom slučaju. Očekujem da naši prvotimci pruže dobru igru i da budu ravnopravni u tim mečevima“, dodao je Matijašević.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari