U Denveru samokritični: Minesota nas je osramotila, nismo odgovorili na njihovu snagu i agresivnost 1AP/David Zalubowski

Aktuelni šampioni na 0:2 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije, protiv ekipa koju su prošle sezone eliminisali sa ubedljivih 4:1.

Denver se suočava sa ranom eliminacijom iz ovosezonskog plej-ofa.

Drugi poraz kod kuće sigurno je bio naročito bolan za izabranike Majkla Melouna koji su naprosto deklasirani (106:80).

Minesota je nastupila bez Rudija Gobera, jednog od najboljih defanzivaca lige, koji je, neposredno pred početak utakmice postao otac tako da je opravdano propustio meč.

Vulvsi su ponovo na delu pokazali zašto su najbolja odbrana lige i zbog čega su u prvoj rundi plej-ofa deklasirali Finiks Sanse sa 4:0 u pobedama.

Denver je odigrao užasno loš meč, sigurno jedan od najlošijih ove sezone. Koliko je problema imao u napadu pokazuje i podatak da je na 16 asistencija imao čak 19 izgubljenih loptu.

Defanzivno nije mogao da isparira rivalu, a naročito je porozan bio u tranzicionoj odbrani, dopuštajući protivniku da ga jednostavno pretrčava.

Minesota je imala čak 28 asistiranih poena, sa distance je šutirala gotovo 40% i ono što je bilo njavažnije defanzivno je ponovo odučila od košarke Dažamla Mareja koji je duel završio sa tek osam postignutih poena, šutirajući iz igre katastrofalnih 3-18.

Nikola Jokić je takođe odigrao lošu utakmicu. Imao je dabla-dabl sa 16 poena i skokova ali je iz igre šutirao preslabih 5-13, izgubivši četiri lopte, dok je u odbrani puno patio boreći se sa nižim i veštim Kajlom Andersonom, odnosno Nazijem Ridom.

Minesota je rano uspostavila dominaciju, već krajem prve deonice imala je osam poena prednosti, a sredinom druge ogromnih plus 20.

-Osramotili su nas pred našim navijačima. Izmakla nam je utakmica posle serije 11:0 na početku druge četvrtine… Celo veče smo šutirali uz zvuk sirene. Njihova zasluga, ali mi smo ti koji nismo odgovorili na fizičku igru i agresivnosti. Nismo branili svoje pozicije – realan je bio Majkl Meloun.

Šef struke Denvera nemoćno je posmatrao kako na liniji dodavanja Mekdenijels i Aleksander-Volker igraju gotovo perfektnu odbranu na Mareju, pre svega.

Nagetsi su tokom meča imali niz situacija u kojima im je isticalo vreme za napad. Organizaciono nisu znali kako da sprovedu zamišljeno, a u sivilo se utopio i Jokić koji je konstantno i pravovremeno udvajan sa strane pomoći.

– Bila je to vrlo tiha svlačionica i to može da se shvati na mnogo različitih načina. Biram da shvatim da su momci razočarani svojim izdanjem ove večeri, takođe i svi mi u upravi i stručnom štabu, uključujući i mene. Nadmudreni smo trenerski, nadigrani smo na terenu.

Devet dugih sezona Meloun je na klupi Denvera. Nije mu prvi put da se nalazi u zahtevnoj poziciji i sigurno čitavu situaciju ne posmatra sa stanovišta luzera.

– Šta možete da radite? Možete da se samosažaljevate ili da uradite sve što možete da biste bili bolji u utakmici broj tri. Na tome je sada fokus. Niko nije rekao da će biti lako, jasno nam je to… Osramotili smo se. Pitanje je samo: šta ćeš da uradiš povodom toga? Pogledaj se u ogledalo. I priznaj sebi: nisam bio dovoljno dobar večeras.

I bez Rudija Gobera odbrana Vulvsa delovala je fascinantno. Znimljivo je da je trenerski dvojac Kris Finč-Majka Nori na klupi Vulvsa trenersko znanje godinama prikupljao u stručnom štabu Nagetsa, da bi naučeno implementirao u Minesoti.

– Celu seriju igraju tako. Ako ste pogledali i ranije mečeve, svima rade isto. Idu u telo. Najbolja su odbrana u ligi. Agresivni su, svih petorica. Znaju šta rade. Zato je teško pogoditi šuteve.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari