U Fiorentini teše Luku Jovića: Pogodićeš u finalu Lige konferencija 1Foto: EPA-EFE/HUGO DELGADO

Fiorentina nije uspela da osvoji Kup Italije. U finalu je poražena od Intera (1:2) golovima Lautara Martineza.

„Ljubičasti“ nisu uspeli da po sedmi put u klupskoj istoriji osvoje Kup Italije. Uprkos tome što su preko Nika Gonzalesa poveli u 3. minutu, Inter je napravio prekoret već do kraja prvog poluvremena, golovima Lautara Martineza.

Ipak, u nastavku je Fiorentina mogla makar do gola. Ulaskom Luke Jovića u 70. minutu napad je prodisao; zajedno sa Arturom Kabralom „ljubičasti“ su stvarali šanse, imali više igrača u protivničkom šesnaestercu, a najbolje je propustio da realizuje srpski napadač.

Mogao je Jović da se proslavi; za nekih dvadesetak minuta imao je tri izgledne prilike, od koji je prva bila i najidealnija. Na pas Bonaventure, u 79. minutu meča odlično se snašao na malom prostoru, ali je njegov udarac levom nogom Samir Handanovića odbranio izvrsnom intervencijom.

U nastavku se Jović izborio za odličan udarac glavom posle kojeg je lopta prošla tik pored leve stative Handanovićevog gola, da bi pred kraj meča ponovo pokušao glavom, ali loptu u nadoknadi vremena nije dobro zahvatio tako da je prošla nešto dalje od desne stative.

Uprkos dobroj igri, Jović je bio izuzetno neraspložen posle utakmice. U kadru je bio nekoliko puta, uhvaćen sa suzama u očima.

Pokušali su da ga uteše čelni ljudi kluba, među kojima je bio i Danijel Prede, sportksi direktor.

– Jović je momak pun emocija osećanja, izašao je na teren i stvorio tri-četiri šanse. Uloga napadača je neverovatna, ponekad, čim dodirnu loptu postignu gol. Sinoć Jović nije mogao ništa, ali pre ili kasnije stvari se okreću. Rekao sam mu da će postići odlučujući gol u finalu Lige konferencije. U ostalom, bilo je to prelepo finale, odigrano u ime fer-pleja kako je Matarela tražio. Sudio je savršeno. Ne možemo se žaliti ni na šta, iako ostaje gorčina zbog poraza.

Prade je veoma ponosan na način na koji su fudbaleri Fiorentine odigrali finalnu utakmicu protiv Intera.

– Ne možemo ništa da prigovorimo igračima, pohvalili smo ih za posvećenost i identitet koji smo prikazali. Igramo fudbal protiv svih, a juče je rival bio veoma kvalitetan tim. Dobro smo počeli utakmicu, dobro smo se držali pola sata, a onda su dva trenutka napravila razliku. Šteta, jer igramo proaktivan fudbal, ovo iskustvo mora da nam da snagu za naredne obaveze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari