U fudbalu vlada autokratija 1Foto: STARSPORT

Ne prolazi eho odluke selektora Mladena Krstajića da umesto dugogodišnjeg kapitena Branislava Ivanovića najjaču fudbalsku reprezentaciju Srbije ubuduće vodi njegov kolega iz zadnje linije Aleksandar Kolarov…

… pa su „orlovi“ i dan pre puta na mini evropsku turneju objašnjavali svoj odnos prema promeni vođe na terenu, šest godina posle „inauguracije“ iskusnog defanzivca ruskog Zenita.

– Dugo sam u reprezentaciji i za mene je Bane bio pravi kapiten, ali poštujem odluku selektora, jer u fudbalu ne vlada demokratija, već autokratija. I svi poštuju selektorove odluke – izjavio je prvotimac Kristal Palasa uoči današnjeg odlaska „orlova“ u Torino, na sutrašnji prijateljski meč sa Marokom.

Reprezentacijom koja je kao i drugi rival Nigerija među učesnicima Svetskog prvenstva u Rusiji, ovog leta, ali ne dolazi iz Evrope ili Južne Amerike, kao Brazil, Kostarika i Švajcarska, rivali Stojkovića, Prijovića, Tadića, Nastasića i ostalih u grupnoj fazi predstojećeg Mundijala.

– Maroko i Nigerija su reprezentacije koje učestvuju na Mundijalu, ne vidim ništa loše što ćemo igrati sa njima. Rezultat nije u prvom planu već ono što nas čeka. Naredne dve prijateljske su pun pogodak – zadnji vezni ovog premijerligaša složio se sa odabirom Fudbalskog saveza Srbije.

Fudbaler Liverpula na pozajmici u Kardifu, Marko Grujić, martovske provere vidi kao šansu mladim igračima za što bolje uigravanje sa ostatkom ekipe, odnosno sticanje poverenja stručnog štaba.

– Za nas mlade su ove dve utakmice prilika za što bolju pripremu, jer ima još vremena da se nametnemo selektoru. Nezahvalno je reći da rezultati nije bitan u ovim mečevima, ali sigurno nisu u prvom planu – tvrdi Grujić.

Ni mladom ofanzivcu Benfike, Andriji Živkoviću, nije svejedno kako će Srbija da izgleda i deluje na testovima sa afričkim selekcijama, jer zna da rezultati prave ili kvare atmosferu u svlačionici, odnosno raspoloženje nacije prema državnom timu.

– Idemo stepenik po stepenik kako bismo se što bolje uigrali i ostavili lep utisak protiv Maroka i Nigerije. Gledali smo protivnike, spremamo se u skladu sa vremenskim uslovima, gledamo sebe i idemo na pobedu – objasnio je jedan od osvajača svetskog prvenstva za omladince u aktuelnom sastavu A tima.

A, koliko ima istine u rečima njega i saigrača uverićemo se već sutra od 20.30 sati i sledećeg utorka u Londonu, počev 20.50 sati.

Nema više karata za Brazil

Nema više karata za duel Srbije i Brazila na Svetskom prvenstvu u Rusiji, 27. juna u Moskvi, a nema još ni mnogo raspoloživih ulaznica za duele sa Kostarikom i Švajcarskom.

– Ostalo je malo karata za mečeve naše reprezentacije. Ostale su samo one najskuplje. Za meč s Brazilom su sve karte rasprodate – otkrio je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović na svečanosti u Ruskom

domu, na kojoj je ruski ambasador u našoj zemlji Aleksandar Čepurin dao prve navijačke pasoše (Fan ID) srpskim ljubiteljima fudbala, čiji će vlasnici moći bez vize da uđu u tu državu, besplatno koriste gradski prevoz i gledaju utakmice na SP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari