U Liverpulu razočarani zbog okupljanja navijača ispred stadiona 1Navijači Liverpula ispred stadiona Enfild slave titulu uprkos zabrani okupljanja Foto: EPA-EFE/JON SUPER

Fudbalski klub Liverpul saopštio je danas da je razočaran nakon što su njegovi navijači zanemarili apel da se ne okupljaju ispred stadiona na proslavi šampionske titule.

Liverpulu je posle sinoćnje utakmice sa Čelsijem (5:3) na Enfildu uručen šampionski pehar pred praznim stadionom, pošto nije dozvoljeno prisustvo publike zbog pandemije korona virusa.

Klub, policija i gradski čelnici su prethodnih nedelja apelovali na navijače da se ne okupljaju ispred Enfilda, kako bi se sprečilo širenje virusa. Medjutim, oko 3.000 navijača okupilo se ispred stadiona i policija je morala da ih rasteruje.

Uhapšeno je devet osoba, ali nije bilo nereda kao prošlog meseca, kada je Liverpul osvojio titulu.

„Fudbalski klub Liverpul zahvaljuje onim navijačima koji su ostali kod svojih kuća i proslavili trofej, štiteći svoje voljene i naš grad od sveprisutne pretnje ove pandemije. Razočarani smo dešavanjima ispred Enfilda i što više navijača nije poslušalo savet da slave kod kuće“, naveo je Liverpul u saopštenju.

Klub je istakao da je u proteklih osam nedelja radio sa policijom, gradom i udruženjem navijača na ohrabrivanju pristalica da ekipu bodre od kuće.

„Kao što smo i ranije rekli, kada bude bezbedno mi ćemo slaviti, sve do tada zaštita našeg grada je prioritet“, piše u saopštenju.

Liverpul je sedam kola pre kraja takmičenja u Premijer ligi osvojio šampionsku titulu, prvu posle 30 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari