U Partizanu nema mira, Dijabate se nikom ne javlja 1Fuseni Dijabate. Foto: Starsport

Od dolaska u Partizan, imao je razne ispade koje su u klubu tolerisali zbog izrazitih tehničkih sposobnosti. Uprkos dobroj volji, Fuseni Dijabate nastavio je sa sličnim ponašanjem, samo što ovog puta izgleda da namerno bojkotuje crno-bele kako bi isposlovao transfer.

Fudbaleri Partizana u jeku su priprema za narednu sezonu. Igrački kadar nije kompletiran, naprotiv i tek će biti uslovljen novim odlascima igrača.

Goruća su mesta, čini se, nakon transfera Igora Vujačića i Rikarda Gomeša, štoper i centarfor.

– Nismo završili sa pojačanjima, tražimo još neke pozicije. Rekao sam već da je trenirati jedan tim, a igrati sa drugim je veoma teško, ali ne smemo da srljamo. Postoji dobra i loša varijanta, mi sad imamo manje i više lošu varijantu. Manje loša je da čekamo i izaberemo ono što je potrebno Partizanu. Klub radi na novim pojačanjima, blizu je tek kada potpiše i kad ga vidim. Znamo šta želimo, znam i šta ne želimo, to je jednako važno – poručio je Igor Duljaj, a prenosi Telegraf.

Jasno je i mladom sturčnjaku da je nemoguće graditi ambicije sa svega tri štopera na raspolaganju.

– Nemoguće je početi sezonu sa tri štopera, minimum je četiri. To nam je prioritet. Ono što nam ide na ruku je što je prvenstvo pomereno za sedam dana. Potreban nam je domaći igrač za tu poziciju.

Kada je sam špic napada u pitanju, nakon odlaska Rikarda Gomeša crno-beli nisu rešili pitanje startnog napadača. Jeste se vratio Nemanja Nikolić ali on ipak ne bi trebalo da bude primarno rešenje.

– Imamo Nikolića, Baždara, Pavlovića, postoje još neke varijante. Ne bih da se zalećem i obećavam nešto što ne mogu da ispunim. Uz to, moramo da afirmišemo mlade igrače, bio bih presrećan kada bi svi mogli da igraju. Oni koji su spremni igraće bez obzira koliko godina imaju. Ima dosta kvalitetnih mladih igrača. Baždar odskače, već dugo je tu, samo još neke „bubice“ da sredi i biće to kako treba. Imamo nekoliko varijanti za bonus, pre svih Ilić i Baždar. Potrebna im je podrška bez obzira da li prave greške. Biće to sve u redu, moramo da vodimo računa o tim mladim igračima, ništa na silu.

Možda i veći problem od kadrovskih jeste odsustvo Fusenija Dijabatea, koji je samoinicijativno rešio da se ne pojavi na pripremama u Sloveniji.

Senegalcu ovo nije prvi ispad sličnog tipa, ali se čini da je sada smišljen kako bi isposlovao transfer u Francuskoj.

– Imao sam kontakt sa Dijabateom, verujte i dalje ga zovem, nije mi se javio. Naći ću ga ja gde god se nalazi. Ono što ja znam Partizan je izvršio sve obaveze prema njemu. Samo neka dode, pričaćemo, znate da se takve stvari ne dešavaju samo u Partizanu već i u većim klubovima. Kaznena pravila postoje, plati i to je to.

Nakon odlaska Slobodana Uroševića na Kipar, kapiten ekipe trebalo bi da bude Bibras Natho.

– Svako ko je u Partizanu je naš. Što se tiče kapitenske trake još nije odlučeno. Kada pogledam iz neke moje perspektive to su uglavnom bili domaći igrači: Jovetić, Tomić, Smiljanić, Ilić… Ako mene pitate ko ima tu sposobnost i po iskustvu i po svemu to je – Bibars Natho. On ima veliku ulogu i kad igra i kad ne igra. Mladi mogu mnogo toga da nauče od njega. Drži momke oko sebe, on je pravi, tu nema dileme. Moj stav, ne mora da znači da sam u pravu, da to ipak bude domaći igrač kao što sam i rekao. Natho je jedan od kapitena i ima veliko poštovanje svih nas.

Izraelac bi trebalo da ima nešto redukovanu ulogu, s obzirom na godine i činjenice da više nije u igračkom zenitu.

– Natho može da nam pomogne, to se videlo i u derbiju protiv Crvene zvezde. Razgovarali smo i rekao mi je: „Šefe, igrao 90 ili pet minuta – nema veze, Vi odlučite, samo želim da pomognem timu“. Svaka mu čast na tome. Tada sam mu rekao da nije igrač za pet minuta i videli ste da je imao veliki značaj u tom meču. Godine su za nekoga samo broj, imaće sigurno ozbiljnu ulogu u timu u novoj sezoni. Ne moramo svi da se slažemo, ali uvek možemo da polemišemo u okviru jedne ideje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari