U Radniku ubeđeni: Brutalno smo pokradeni protiv Partizana i Javora, Trifković zaslužuje "Oskar" 1Photo by Dusan Milenkovic/Starsport.rs ©)

Klub iz Surdulice ne miri se sa načinom na koji je ostao bez bodova na stadionu u Humskoj.

Dejan Santrač je sigurno dobro bio upoznat sa problematikom pre nego što je preuzeo funkciju predsednika Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije. Iako je prethodnik stava da je kvalitet suđenja u Superligi pod njegovom ingerencijom unapređen, brojni klubovi imali su čitav niz zamerki na sudijski kriterijum.

Nisu samo u pitanju bili večiti srpski rivali, koji su javno govorili o lošem radu Dejana Filipovića, već su se na račun sada već bivšeg predsednika Sudijske komisije žalili Javor, Novi Pazar, dok je Radnik današnjim saopštenjem želeo da podseti javnost kako je oštećen na gostovanju Partizanu.

Poželevši dobrodošlicu Dejanu Santraču, u klubu iz Surdulice napravili su kompilaciju snimaka koji svedoče o tome koliko su oštećeni i to ne samo na meču sa Partizanom.

Žalili su se Surduličani na utakmice protiv Mladosti (0:0), Čukaričkog (0:0) dok su ih, ubeđeni su, protiv Partizana (2:3) i Javora (0:1) „brutalno pokrali“ arbitri Pavle Tomić i Dejan Trifković koji su se smenjivali na terenu i u VAR sobi.

Posebno su u Radniku kivni na sudiju Dejana Trifkovića koji je bio glavni na meču odigranom u Humskoj, smatrajući, ironično, da je zaslužio „Oskara za najskandaloznije suđenje u poslednjih nekoliko godina.“

– Nije pokazao direktan crveni karton fudbaleru Partizana zbog udaraca laktom u lice našeg igrača koji je posle te situacije zbog povrede morao da napusti teren. Potom je poklonio jedanaesterac za izjednačenje Partizana a u dubokoj sudijskoj nadoknadi umesto faula nad našim igračem dosudio jedanesterac za domaći tim. Svi na stadionu i u TV prenosu mogli su da vide jedan od najsramnije dosuđenih kaznenih udaraca u poslednjih nekoliko godina. Za faul nad našim igračem od strane igrača Partizana, sudija Trifković je našem igraču nad kojim je načinjen prekršaj dodelio direktan crveni karton – besni su u Radniku.

Naznačili su Surduličani i da su u duelu sa Javorom žestoko oštećeni.

– Na kraju pvog poluvremena , igrač gostujuće ekipe sa igračem 22, Kristijan Tojčić udario je laktom u predelu lica igrača FK Radnik sa brojem 7, Petra Kunića, koji od siline udarca zadobija veliku posekotinu i obilno krvarenje. Glavni arbitar na meču, Pavle Tomić u pomenutoj situaciji nije dosudio ni običan prekršaj. Takođe, u VAR sobi gde sedi Dejan Trifković ostaje ’muk’ pa on i Tomić ponovo nanose štetu FK Radnik. Nastavlja dalje Pavle Tomić sa svojim deljenjem nepravde tako što u situaciji koja prethodi golu našeg rivala, umesto očiglednog gol auta dosuđuje korner za FK Javor, posle kojeg gosti dolaze do pogotka koji je odlučio utakmicu. Ovakvih i sličnih situacija na štetu Radnika ima sijaset, a mi smo izvukli situacije koje su diretno uticale na rezultat utakmice.

Kako bi bili sigurni u sudijske odluke, u Radniku su rešili da instaliraju četiri dodatne kamere koje će snimati način rada pomoćnih sudija prilikom signalizaicje ofsajda, a iste će snimati njihov rad i na gosotvanjima kluba iz Surdulice.

– Od Sudijske komisije tražimo ravnopravan tretman sa drugim klubovima i zaštitu od samovolje i bahatosti sudija koje dolaze sa namerom da oštete FK Radnik. Nadamo se da će dolaskom gospodina Dejana Santrača na mesto Predsednika hajka arbitara na FK Radnik biti zaustavljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari