U Smederevu danas dva državna prvenstva za mlađe kategorije 1

U Smederevu se danas održavaju dva državna prvenstva za mlađe kategorije, u streljaštvu i karateu.

Pored streljaštva, o čemu smo već ranije govorili, u organizaciji Karate federacije Srbije i Saveza za školski sport Srbije, u ovom gradu se danas organizuje i Školsko prvenstvo Srbije, takmičenje osnovnih i srednjih škola u karateu. Kako su portalu Podunavlje.info potvrdili predstavnici organizatora, od 11 časova, kada je počelo takmičenje, na borilištima je ukupno oko pet stotina devojčica i dečaka iz čitave Srbije.

Pravo nastupa imaju redovni učenici osnovnih i srednjih škola koji su se kvalifikovali za Školsko prvenstvo Srbije u karate sportu.

U katama pojedinačno, takmičari su podeljeni u šest  kategorija, dok su u borbama podeljeni na devojčice i dečake, peti i šesti razred i sedmi i osmi kod osnovaca, i kod srednjoškolaca, prvi i drugi i treći i četvrti razred, devojčice i dečaci.

Takmičenje se u Sportskoj hali u Smederevu održava po Kup sistemu sa punim repasažom i sa posebnim susretom za treće mesto.

U istoj hali, danas i sutra, organizuje se i najznačajnije domaće takmičenje u streljaštvu, vazdušnim oružjem, za koje je prijavljeno 248 strelaca iz 36 klubova. Posle svečanog otvaranja državnog prvenstva, od 12.30 časova, na programu su takmičenja u juniorskim kategorijama, dok su nadmetanja najboljih seniora i seniorki u nedelju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari